74 dagar kvar till Valborg – work in progress

Dags att sammanfatta veckan som har gått. En händelserik vecka, eftersom jag har kommit till många insikter om min egen MBJ-resa. Det är så spännande att trots att jag har jobbat med mig själv under många år, samtidigt som jag vägleder andra, lär jag mig själv nya saker och brottas med nya problem. MBJ-projektet är ett ständigt pågående work in progress.

Men den viktigaste kunskapen som landade på riktigt i mig denna vecka är hur uppslukad jag har blivit av mina mål och strävan mot att bygga upp mig själv och min kropp – att jag helt har glömt bort att vara i nuet (som jag skrev om tidigare idag) Och då trots min regelbundna mindfulnessträning. Det ska bli spännande att se var den här insikten tar mig. Just nu har den gett mig ett stort lugn och vad jag skulle vilja kalla för tillit. En tro till mig själv och det spännande i att ständigt lära mig nya saker om mig själv.

Träning
Nu är det dags att börja bygga lite mer muskler. Jag vill bli starkare i rygg och bål. Benen och rumpa är superstarka av att gå och springa och nu när det har varit så halt har de blivit ännu starkare. Jag har slagit mitt mål denna vecka och sprungit sammanlagt 4 mil. Inte särskilt fort – men så skönt.

Maten
Hmmm… jag som brukar tycka att min mat går så bra. Jag har mumsat VETESKORPOR i helgen! Och en sliskig Marabou-chokladkaka! Oh så gott! Rena rama knarket. Men det var det lilla roliga, nu är jag tillbaka på banan. Och eftersom jag inte slår på mig själv för avsteg, så slipper jag suget dagen efter. När vi bi förbannade på oss själva, känner oss misslyckade och besvikna – de känslorna skapar sug efter vi behöver döva dem.

Mindfulness
Fortfarande ett stort motstånd mot min meditation. Jag har prövat att gå in i motståndet och det och det blir bara värre. Denna vecka kommer jag att pröva att inte ha någon vägledd meditation, utan meditera på egen hand. Dessutom kommer jag minska antalet minuter till 10 istället för 15. Ska bli spännande att utforska.

2015-02-15_21.26.44

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat ,

1 kommentar till “74 dagar kvar till Valborg – work in progress

  1. Du skriver så fina inlägg. Det är ingen quick-fix eller någon enkel resa. Jag tycker det är så skönt att läsa eftersom det gör det enklare för mig att acceptera att det är skumpig väg. Men hur skumpig den än är så går den ju iallafall framåt.
    Hoppas mindfulnessträningen går bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *