Ett liv med mindre stress och mer närvaro – med mindfulness

Du som följer mig på Instagram vet att jag nästan varje dag ger dig en mindfulnessövning som du kan ta med dig under dagen. Jag försöker också regelbundet skriva om mindfulness och lägga ut gratis mindfulnessövningar. Det gör jag för att jag tycker att vi lever i en helt galen värld just nu. Vi beter oss som superhjältar och stressar mellan olika ställen, medan tankarna befinner sig på helt andra platser. Vi oroar oss över framtiden och ältar vårt förflutna, samtidigt som vi varje stund gör massor av val och tar del av mängder med information. Problemet är att våra hjärnor inte har blivit uppdaterade sedan stenåldern. Den är inte utrustad för att processa all denna information eller hantera denna stress. Så vi börjar må dåligt. Får svårt att sova. Tappar kontrollen över känslorna. Har koncentrationsproblem, panikångest och oroar oss. Allt på grund av stress.

Sedan jag började använda mindfulness både i mitt arbete och privat har världen förändrats. Jag kan förhålla mig till stress på ett helt annat sätt och upplever ett mycket större lugn. Men framför allt har jag lärt mig att vara i just detta ögonblick – den här stunden då livet pågår. De blir det så mycket lättare att njuta av vardagens små glädjeämnen.

 

rikare

Om du vill fördjupa dina kunskaper i mindfulness och göra övningarna till en del av din vardag så vill jag rekommendera dig att gå min onlineutbildning – Åtta lektioner i mindfulness. Det är en kurs som i ord, ljud, bild och video guidar dig till att leva ett mer medvetet liv. Du kan gå kursen var du än befinner dig så länge du har en dator, telefon och en uppkoppling. Du får dessutom tillgång till utbildningen under sex månader, så du behöver inte skynda dig igenom materialet utan kan gå om den flera gånger.

Denna vecka får du som bloggläsare ett fantastiskt erbjudande 10% rabatt på priset när du använder koden VIP2015 

Vem kan ha glädje av att gå Åtta lektioner i mindfuless?
Du som känner av stressymptom, som sömnsvårigheter, oro eller nedstämdhet. Eller helt enkelt du som vill lära dig leva ett mer medvetet liv och känner att du inte vill missa mer av din vardag.

Vad är det viktigaste jag kommer att lära mig?
Den största gåvan mindfulness ger oss är att kunna njuta mer av stunden och av möten med andra människor. Mindfulness tar inte bort smärta i livet, men det hjälper oss att hantera den bättre. Det kommer du att få lära dig.

Vilken nytta kommer jag ha av det jag har lärt mig?
Du kommer att sova bättre, ha lättare att koncentrera dig och kunna släppa taget om obehagliga känslor och tankar. Du kommer även att känna en större empati för dig själv.

Är det en massa plugg?
Du behöver göra övningarna du får. Men de är korta för att de ska få plats i din vardag. Snart kommer du att vilja göra längre övningar.

Åtta lektioner i mindfulness är en hälsoinvestering. Jag önskar dig en medveten dag.

åttalektioner

 

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , , , , ,

1 kommentar till “Ett liv med mindre stress och mer närvaro – med mindfulness

  1. Hej Maria,

    Tack för en fantastisk blogg! Finns det något tillfälle/sinnestillstånd som du tycker att det är olämpligt eller direkt skadligt att utöva mindfulness? Man läser endast om dess positiva effekter och väldigt sällan om de eventuella negativa effekterna. För visst måste det finnas sådana också? Jag är av tron att om man vet farorna kan man undvika dem, och tycker ibland att mindfulness framställs lite som en universallösning. Dock har jag själv provat det och regelbundet utövat det, så jag är absolut inte en motståndare utan endast nyfiken på att öka min förståelse kring mindfulness.

    Tack på förhand!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.