Halvtid – 50 dagar till MBJ

Då är vi här. Vi har lagt 50 dagar bakom oss och har 50 dagar framför oss. Om 50 dagar var det 100 dagar sedan vi startade MBJ-projektet, för att nå vårt bästa jag.  Det är dags att sammanfatta den tiden som har gått och fundera på om du behöver justera dina vanor, lägga i en växel eller dra ned på tempot.

Har du kvar dina mål? De som du funderade över för 50 dagar sedan? Kika gärna på vår samlingssida för MBJ-projektet för där finns allt vi har arbetat med samlat så det är enkelt för dig att skriva ut och jobba vidare med.

Ta nu ett blankt papper och svara på följande frågor

  • Vilka vanor/mål har varit lätta att arbeta med?
  • Vilka vanor/mål har varit svåra att arbeta med?
  • När jag funderar kring det som har varit lätt, respektive svårt – vad kan jag göra för att hjälpa mig själv med det som är svårt?
  • Behöver jag omformulera mina vanor/mål t.ex sänka eller öka ambitionen, skaffa ett ny vana eller ett mål att arbeta med?
  • Skriv ned allt bra du har gjort för dig själv och ditt bästa jag under dessa 50 dagar.

2015-03-11_07.47.48

Mina 50 dagar

Vilka vanor/mål har varit lätta att arbeta med? 
Det har varit lätt att undvika socker och gluten. Visst har det hänt att det har slunkit ned något, men jag har känslan av att de gångerna går att räkna på ena handens fingrar. Jag är inte arg på mig själv för det, för jag betalar trots allt med en svullen mage och kryp i kroppen när jag gör undantag.

Det har också varit lätt att träna – springa 3 mil i veckan och styrketräna. Det är fortfarande trögt att gå till gymmet, men jag älskar att vara där så det är inga problem att komma över tröskeln. Att komma ut i spåret är lekande lätt och nu när höfter och rygg inte värker lika mycket är det ännu lättare.

Vilka vanor/mål har varit svåra att arbeta med?
Det som jag trodde skulle bli det lättaste, har varit det svåraste och det är min mindfulness. Jag bestämde mig från början att ställa klockan 15 minuter tidigare på morgonen så jag kunde använda den kvarten till meditation. Men det gick några gånger, sedan vägrade kroppen att samarbeta. Jag försökte några gånger att pressa mig själv, men jag blev bara olycklig på det. Då släppte jag taget och pausade en stund och efter ett tag kom lusten av sig själv. Nu ställer jag inte klockan längre, utan jag tar min mindfulnessstund när som helst under dagen. Ibland blir det fem minuter ibland blir det trettio.

När jag funderar kring det som har varit lätt, respektive svårt – vad kan jag göra för att hjälpa mig själv med det som är svårt? 
Jag kommer att tänka på min hund Selma. Hon tyckte inte om att duscha, trodde jag, eftersom det alltid var så svårt att få in henne i duschen. Jag tryckte in henne och hon stretade emot. Sen fick jag använda stränga rösten och hålla i henne för att hon skulle stanna kvar medan jag duschade henne. Jag fick rådet att visa Selma mer respekt under vårt samarbete och lyssna på henne och då slog det mig att jag kanske skulle prova det under våra duschstunder. Så nästa gång satte jag mig på huk vid henne och pekade på duschen. Hon tittade moloket på mig, men gick lugnt och ställde sig i duschen och när jag försiktigt tvättade henne stod hon kvar. Sedan dess har vi aldrig problem med tvätten, jag säger bara till henne att nu ska vi duscha och hon går självmant in i badrummet.

Jag tror det är samma sak med min mindfulness. Jag kan inte disciplinera mitt övande, utan lyssna in min kropp. Visa mer respekt för min längtan efter att koppla av med meditation och att lusten kommer när jag lyssnar istället för tvingar. Jag får återigen en intressant bekräftelse på att jag ska söka motivationen – inte disciplinen.

Behöver jag omformulera mina vanor/mål t.ex sänka eller öka ambitionen, skaffa ett ny vana eller ett mål att arbeta med?
Jag är frestad att formulera ännu en vana, som ska handla om yogan. Men nej. Jag nöjer mig med de vanor som går bra och fortsätter med det 50 dagar till för att de riktigt ska sätta sig. Om jag vill yoga lite oftare, så kommer jag göra det av glädje och lust.

Skriv ned allt bra du har gjort för dig själv och ditt bästa jag under dessa 50 dagar.
Jag har tränat styrketräning, joggat eller powerwalkat 40 dagar av 50! Det är drygt 5 dagar per veckan. Jag har ätit bra – mycket grönt, bra fett, hemlagat, ekologiskt och lite kolhydrater. Jag har druckit mindre vin och bara några få tillfällen ätit gluten och socker. Jag vill mig själv väl och vill arbeta mot att skapa mer mindfulness i mitt liv. Jag övar ofta mindfulness med vardagsövningar och ibland får jag en stund med meditation.

Utöver det gör jag massor av bra saker för mig själv – ökar på det sociala, tar hand om surdegar som stressar, ser över min fritid, har lagt in mer bön och andlighet.

Tack mig!

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *