Jakten på den perfekta hudkrämen

Jag är en riktig torris. Torrt hår, torra naglar och knastertorr hud. Oftast är huden på strålande humör när jag är utomlands, men tillbaka hemma igen och särskilt på vintern är det ett elände. Nu har jag Sjögrens syndrom en reumatisk sjukdom som påverkar slemhinnor och det kan säkert förvärra torrheten. Självklart söker jag ofta med ljus och lykta efter krämer och produkter som kan lindra torrheten, och jag är inte sen att kleta naturliga oljor och fetter i ansiktet, som olivolja, kokosfett och sesamolja. Olja och fett i all ära, men min hud behöver allra mest fukt har jag upptäckt och därför funkar inte enbart det feta. Tillslut hittade jag en kräv av märket Dermalogica – den gjorde under med huden – halleluja – men för runt 600 kr i månaden. Och jag tänker i mitt stilla sinne att det MÅSTE finnas billigare alternativ! Så nu tänker jag ta reda på det.

Jag gick in på webbbutiken softskin.se som säljer ekologisk hud- och hårvård och letade reda på produkter som är bra för riktigt torr hud och alla under två hundra kronor. Det blev fyra stycken burkar och nu ska jag testa dessa en vecka i taget för att se om billig hudvård även kan vara riktigt bra. Jag kallar det #hudkrämskampen och kommer att redovisa resultaten både här på bloggen och på Instagram. IMG_20150315_094751Produkterna är
Eco Cosmetic Intensiv
Intensiv Ansiktskräm med Arganolja & Havtorn (torr, mogen hy) En intensiv ansiktskräm som ger fukt och mjukhet. Innehåller ekologisk arganolja och havtorn som vårdande och sägs bromsa hudens åldrande. Arganoljan har dessutom en hög halt av naturligt Vitamin E och omega 6.

Lavera – Basis Sensitive All-Round Cream
Lavera – All-Round Cream är fuktigvande kräm i burk. Laveras allround kräm är berikad med ekologiska och närande ingredienser som jojoba, mandel och sheasmör för att skydda, vårda och ge fukt. 

Weleda Iris
Passar blandhy/torr/mycket torr hy. En kräm som hjälper huden att återhämta sig och balansera sin naturliga fuktbalans. Innehåller mild mandelolja tillsammans med växtextrakt från kamomill och ringblomma som har en lugnande effekt på huden.

i+m – HYDRO PERFORM
Hydro-Perform Moisturizing Cream Rich Aloe Vera Shea är en näringsrik dag-och nattkräm som återfuktar torr hud. Sheasmör ger huden ökad elasticitet, och mandelolja slätar ut. Då krämen är rik på vitaminer och fettsyror ger den ett ökat skydd mot fria radikaler och hjälper till att förebygga hudens åldrande.

Jag kommer främst att bedöma hur min hud mår, hur den känns och om torrheten är bättre. Sen väger jag in saker som lukt, konsistens och andra omdömen.

Först ut är i+m. Återkommer om hur det går.

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.