Har inte behandlat mig själv som mitt bästa jag

Den här veckan har jag inte varit mitt bästa jag. Allting har varit upp-och-ned. Visserligen har det varit trevliga händelser, men jag har känt mig en smula ur balans.

Måndag
Jag hann med ett styrkepass på gymmet på morgonen innan jag gav mig ut till mina föräldrar, för att hjälpa mamma planera inför sin 80-årsdag. Efter några timmar hos henne, blev jag hämtad av en kollega Louise Edlund, som bor i närheten av mina föräldrar, blev bjuden på lunch och därefter gjorde vi en lång walk and talk. Därefter skjutsade hon mig tillbaka igen och jag fortsatte att hjälpa mamma några timmar till innan jag for hem.2015-03-22_08.40.49

 

Tisdag
Eftersom jag inte hade hunnit jobba något på måndagen, så blev det en intensiv jobbdag på tisdagen. Det gick i ett hela dagen med både klienter, administrativt arbete och skrivjobb. Och på något sätt kom jag helt ur fas, så jag varken tränade, mediterade eller åt särskilt bra.

Onsdag
Under morgonen sprang jag ett intervallpass, vilket plötsligt fick min axel att börja värka. Jag tänkte inte så mycket på det först, men det blev bara värre under dagen. Efter passet åkte jag på ett tandläkarbesök. Min tand som rotfylldes i början på året, ska få en krona. Skönt att denna krånglande tand snart ska bli helt klar. Och sedan var det dags att åka hem och jobba. Ingen mindfulness, men maten kändes okej. Smorde min axel med en thailändsk mirakelolja. IMG_20150318_223036

Torsdag 
Jag hade mycket ont i axeln och jag hade inte sovit särskilt bra under natten, så dagen blev väldigt trög. Jag tog en långpromenad med Selma mellan jobb, men kände mig inte särskilt i form. Var tvungen att förbereda en del inför mammas 80-årsdag som vi skulle fira stort dagen efter. Det blev ingen träning eftersom jag vilade axeln, det blev heller ingen meditation, däremot åt jag bra.

Fredag
Mamma fyller 80 år, så Selma och jag åkte tidigt ut till henne för att hjälpa med mat och förberedelser. Hon skulle ha två kalas, en mottagning under dagen för vänner och en middag på kvällen för familjen. Brorsan och jag hade tagit oss ledigt och hjälpte henne med handling, matlagning och allt runt omkring. Det var en mycket intensiv dag och axeln hängde med tack vare en smärtlindrande salva. Supertrevlig dag och jag tror mamma var nöjd med det varma uppvaktandet. Men dessvärre blev det en hel del matslarv för min del. Jag började tugga på det som är min stora svaghet – kanelbullar – och då blev det några för många. Visserligen njuter jag av stora mått och åt hyfsat bra förutom de där eländiga bullarna. Ingen större skada skedd, förutom att min mage fortfarande är i olag. 2015-03-22_09.19.17Lördag
Axeln var faktiskt mycket bättre på lördagen. Men jag var helt slut. Jag hade lovat en vän att åka hem till henne och äta lunch, så det var som tur var inget avancerat inbokat. Kanske borde jag ha legat i sängen och vilat hela dagen, för jag kände mig rätt trött både i kroppen och i huvudet. Magen var lite bråkig med mig tack vare kanelbullefrossandet på fredagen. Jag valde att inte träna, eftersom även om axeln kändes bättre ville jag inte anstränga den. Men det blev heller ingen mindfulness. Maten var bra, förutom en rejäl skål med hempoppade popcorn på kvällen. Majsstärkelsen mår min kropp inte särskilt bra av, särskilt inte magen, men oj vad gott det var.1426143445560

Summa summarum – kan jag konstatera att veckan hat varit av skiftande karaktär. Tränat har jag gjort två gånger, men i genomsnitt har jag nog gått 11-12 tusen steg per dag. Maten har varit bra de flesta dagar, men det har blivit en hel del slarv, vilket jag får betala med en bråkig mage och svullna leder. Jag kan förlåta mig själv för slarvet, men jag vet att jag hade varit mindre trött om jag hade mediterat regelbundet under dessa dagar. Ju mer stressad du är – desto mer behöver du din meditation och vila. 

Oändligt trött idag. Ska ta mig ut på en promenad eller kanske en skön löptur lite senare under dagen. Ska också förbereda veckans matlådor ikväll tillsammans med min sambo och jobba liiiiite… eftersom det blev en del lediga dagar under veckan. Om jag orkar. Annars blir det mest vila.

Hur har din vecka varit?

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , ,

1 kommentar till “Har inte behandlat mig själv som mitt bästa jag

  1. usch, vill så gärna säga att jag haft en bra vecka men så har det inte varit alls. Jag har inte ätit en enda bra måltid utan bara halva måltider som inte gjort mig mätt o därför blivit extra energilös. Inte orkat laga mat… Det har också fått min hjärna att balla ur då jag är på g att börja arbeta igen 25 procent pga utmattning. Inne på min tredje vecka!
    Jag har varit sååå trött o i torsdags var droppen då jag kände att jag faktiskt inte orkade vara på jobbet men gick dit ändå. Jag skällde på barnen fast jag bara skulle sagt till dem lugnt… Fick då dåligt samvete…
    I fredags hade vi genrep inför att vi ska sjunga idag. Var inte taggad alls utan gjorde det bara för att. Idag ligger jag hemma o bara gråter o vill inte någonting… Jag känner att jag bör åka men nej kroppen vill något helt annat!
    Hoppas på en betydligt bättre nästa vecka!
    Lotta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *