Att ge sig själv trygghet och frid

1427136589188Idag vill jag prata om en underbar övning som hjälper dig att skapa självmedkänsla hos dig själv. Den är så enkel, tar inte lång tid, men är oerhört effektiv. Den har utvecklats genom mindfulness och för att vi ska lära oss att respektera oss själva och ge oss den empatin vi så innerligt behöver. Du kan göra den närsomhelst och varsomhelst och hur ofta du vill och behöver den. Många upptäcker att den avbryter negativa tankar du tänker om dig själv och använder den då de gör något som de känner sig osäkra inför.

Nästa gång du känner oro eller olust, eller om du tänker hårda ord om dig själv gör övningen:
Lägg båda händerna över ditt hjärta. Säg högt eller om du inte kan så tänk orden i ditt huvud ”Jag önskar mig själv kärlek, trygghet och frid.”

Pröva och se hur det känns.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *