Hur du kommer igång med din yoga

Min kropp älskar att yoga – men trots det tar det emot i perioder. Svårt att ta mig tiden, att orka eller att känna motivationen när det väl gäller. Men jag vet hur bra min kropp mår av rörelsen och nu går jag även i planer på att åka på en yogautbildning till Portugal i höst och då vill jag känna mig tillräckligt stark och smidig så jag kan tillgodogöra mig all kunskap. Jag har några knep för att göra valet att träna så enkelt som möjligt.

Det ska vara lätt:
– Min yogamatta, som är en hopvikbar resematta, hänger alltid framme.
– Mjuka yogakläder hänger också framme. Det ska vara en glädje att ha kläderna mot huden.
– Yogaprogram finns tillgängliga – i datorn eller i telefonen. Det är en myt att bara för att man är skolad i yoga eller meditation, så behöver man inte vägledning. Det är oerhört skönt att följa någons röst under träningen.

Det ska vara roligt:
– Jag behöver variation för att det ska vara kul, därför kör jag olika program
– Jag unnar mig nya tillbehör som uppmuntran, en ny yogabok eller cd. Att gå en kurs eller ett pass.
– Jag tvingar mig inte igenom långa pass om jag är trött. Lyhördhet för kroppen gör mina pass roliga.
– Min slutgiltiga belöning – yogaresan i september är den stora belöningen som håller motivationen levande.

Yogaprogram som jag använder mig av:
http://www.yogaforalla.se/ riktigt bra träning – för olika nivåer. Fokus på styrka, smidighet och andning.
Jim Sandlund är min yogaguru! Han har spelat in en cd som jag aldrig tröttnar på. Lugn meditativ Hatayoga. CD:n finns att beställa för 230 kr på hans hemsida. http://www.godalivet.com/Butik.aspx
Youtube har en uppsjö av bra yogavideos om du har tid att söka till exempel:
Morgonyoga med Adriene (lugn långsam)
Vinyasaflow för nybörjare (lugn och skön yoga för den som är lite ovan)
Självklart har du min egen mindful yoga

Mindful yoga mot en vägg:

Mindful morgonyoga i sängen

yoga

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *