Hudkrämskampen är avgjord!

IMG_20150315_094751Minns du att jag tröttnade på dyra krämer och köpte fyra stycken ekologiska krämer – alla under 200 kr. Nu har jag provat dem och här kommer min utvärdering.

PICT_20150328_154038Eco Cosmetic Intensiv
En skön och dryg och svagt doftande kräm. Jag gillar pumpförpackningen för det gör den lätthanterlig och kladdfri. Den sjunker lätt in i huden och huden blir extremt mjuk, utan att vara flottig efteråt. Dessvärre är den inte tillräcklig för min torra hud och jag har en liten stramande känsla i huden framför allt kring ögonen när jag smort in mig. PICT_20150328_153942

Weleda Iris
Ljuvliga Weleda! Det är lätt att förälska sig i den underbara doften av svagt lavender och mandelblom. Jag valde nattkrämen för att den är lite fetare och för mig som är en torris, funkar det utmärkt som även en dagkräm. Om du inte har extremt torr hud, tror jag denna kräm kommer att lämna en fet hinna ovanpå huden. Men på natten gör det knappast något, utan du kan njuta av att somna med denna mjuka doften i ditt ansikte. Jag är nöjd med Weledas Iris och upplever att den både ger fukt och fett, även om den inte tränger in i huden lika snabbt och enkelt som de övriga krämerna. PICT_20150328_153845i+m – HYDRO PERFORM
Här har vi en klar favorit. Jag älskar krämen, det känns som att huden får dricka ett glas vatten. Huden känns mjuk och fräsch, trötta små torrynkor drar sig tillbaka. Den här krämen kommer jag definitivt att använda under sommarhalvåret och utomlands. Dock är den fortfarande inte tillräcklig för min vintertorra hud. Huden stramar någon minut efter att jag smort in den. Men stort grattis till dig som har torr hud, men inte lika knastertorr som min.

PICT_20150328_153720Lavera – Basis Sensitive All-Round Cream
Denna kräm var den enda som kändes tillräckligt fet och fuktgivande för min hud. Det var också den billigaste av dem – bara 89 kronor. Den känns även skön och välgörande på torra fötter och händer. Doften är mjuk och ganska neutral och det feta sjunker lätt in i huden. Jag är inte så förtjust i förpackningen, så påminner om de gamla niveaburkarna och det känns lite kladdigt att behöva sticka ned fingrarna i burken. Men trots kladdig förpackning var jag mycket nöjd med produkten och den känns som ett mycket prisvärt alternativ för den lilla plånboken.

Alla krämer var över förväntan och jag kommer definitivt att fortsätta att köpa i+m – HYDRO PERFORM som kommer att vara skön i sommar.

Anna på softskin.se har lite teorier om min torra hud och kommer att hjälpa mig att prova ut rätta kombinationen inom kort. Jag återkommer med tips till er.

Självklart är du välkommen att tipsa mig om bra krämer.

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

1 kommentar till “Hudkrämskampen är avgjord!

  1. Har du provat att smörja in med kokosfett?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.