Fjorton dagar kvar till Mitt Bästa Jag 2015

Woha! Jag känner nästan hur det visslar runt öronen, så fort går det just nu! Efter en ganska lugn början på året så ser jag några intensiva månader framför mig. Och det är SÅ kul! Och en riktigt spännande balansgång. Två saker som nästan alltid händer mig när jag får fullt upp är 1) jag börjar slarva med träningen 2) jag börjar ”unna” mig både det ena och det andra eftersom jag ”förtjänar” något gott efter en lång och intensiv arbetsdag. Igår kväll jobbade jag mellan 6 – 22! Nej, inte optimalt och inte heller särskilt vanligt. Men det hände. Jag hade en två timmar mitt på dagen som jag hade bestämt mig för att träna på, men njaaaa… när det väl kom till kritan så kanske det är bättre att sitta och jobba lite till istället. Och på kvällskvisten hör jag mig själv tänka ”Jag tror jag tar en runda förbi pressbyrån med Selma, så kan jag unna mig lite choklad.” Jag skrattade nästan till när jag hörde mitt resonemang. Som ett eko ifrån en annan tid.

Nej det är inte fel att äta choklad. Nej, det är inte galet att göra det en onsdagskväll. Jag har under många år arbetat på att plocka bort maten som dämpare eller förhöjare av känslor. Jag äter för att det är gott. På samma sätt jag vill ta ett glas vin för att det är gott till maten, inte som en stresslösare på kvällen efter en hård dag. Och det handlar om att det är lätt att ta till godis och alkohol som tröst, belöning eller distraktion. Obehagliga känslor har vi varje dag, så om vi satsar på att hantera dem med mat eller alkohol  börjar vi snart känna oss misslyckade och besvikna på oss själva.

MBJ-projektet 2015
När är det exakt 14 dagar kvar till Valborg! 14 dagar av våra 101 dagar som vi har arbetat med vårt bästa jag. Det var länge sedan jag skrev om mitt eget arbete och kanske är det för att det har blivit en sådan del av min vardag att jag glömmer bort att det är ett projekt. Och det är dit jag har strävat. Att arbetet med hälsan har blivit en vana.

Jag tränar fem gånger i veckan. Tre kondition och två styrka. Och fokus på att bygga upp kroppen har verkligen gett resultat. Jag har blivit starkt, framför allt i corepartiet vilket jag tror mycket beror på att jag sitter på en ergonomisk stol utan ryggstöd. Det har gjort stor skillnad för min rygghälsa.

Jag äter frukost, lunch och middag. Undviker gluten och socker. Och försöker lyssna mycket på kroppen när det kommer till maten. Ibland rent känslomässigt och då undviker jag kött framför allt fläskkött. Ibland fysiskt och då kanske det i perioder blir mer sallad eller mer ägg.

Korta pauser och stunder med yoga och mindfulness. Dagliga närvaroövningar (som även finns att följa via Instagram @helandermaria)

Så ja – jag kommer inte möta mitt bästa jag på Valborg, jag kommer att ta med mig mitt bästa jag och sjunga en stump framför brasan. Mitt bästa jag och jag är vänner idag och det tack vara vårt arbete.
– Tack vara små steg och realistiska mål.
– Tack vare långsiktiga hälsovanor och inte kortsiktiga mål.
– Tack vare självempati och medkänsla.
– Tack vara motivation istället för disciplin.
– Och tack vare den fantastiska Facebookgruppen Mitt Bästa Jag-projektet. En tillåtande, peppande och empatisk grupp som kommer med stöd och råd. Jag startade den för dryga året sedan, men nu är den helt och hållet självcoachande. Jag är mest där inne och njuter. Välkommen dit du med.

Det var lite spretiga tankar. Nu är det dags att trä på sig löparskorna.

2015-04-16_07.26.42

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , , ,

1 kommentar till “Fjorton dagar kvar till Mitt Bästa Jag 2015

 1. Tack för att du startat gruppen Maria!
  Jag känner att jag fallit ur vagnen p. g. a. envisa hostor, förkylningar, lunginflammation m.m.
  Försöker dock att gå in med jämna mellanrum för att hämta lite inspiration.
  Hoppas gruppen fortsätter.
  Tack för dina ”Poddar”, fantastiska och jag blir så glad när jag ser att du lagt upp en ny 🙂
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *