Det handlar om att öva sig i acceptans

Att öva är att öva – och det betyder inte att du ska vara duktig på en endaste gång! Ta en punkt i taget, en punkt per dag, per vecka eller månad och öva dig i att släppa taget.

Släpp taget om behovet att jämföra dig med andra. Det är du och din kropp som avgör vad som är bra för dig. Om dina vänner på Facebook, dina arbetskamrater eller någon annan i din närhet går ned i vikt snabbare, hinner träna mer eller bakar fantastiskt glutenfritt bröd – så har det ingenting med dig att göra. Ge dig själv friheten att glädjas åt dina framgångar. Inspireras av andras motivation, träningsglädje eller resultat – men jämför dig bara med dig själv.

Släpp taget om dina dåliga ursäkter. När du väljer att hoppa över ett träningspass eller att äta något fel, kommer det mer eller mindre frivillig en dålig ursäkt över dina läppar. Många gånger är dessa ursäkter lika mycket för vår egen skull som för att förklara något vi skäms lite över för någon annan. Sluta genast med ursäkterna. Ta ansvar över ditt eget beteende istället. Det är inte din chefs, sambons eller väninnans fel att du inte har hunnit eller orkar. Du har alltid ett eget val. Och du kommer uppleva det valet lättare om du står upp för dina handlingar.

Släpp taget om dina kritiska ord och tankar om dig själv. Vilket barn utvecklar sina gåvor bäst tror du – det som blir uppmuntrat eller det som blir kritiserat? Möt denna stund med en vänlig och uppmuntrande attityd till dig själv. Påminn dig om allt bra du har åstadkommit hittills. Och när den kritiska rösten smyger sig på dig, kan du alltid ge moteld genom att tänka på saker hos dig själv du är tacksam över. “Jag är tacksam över att jag är så charmig, vill mitt eget bästa och har starka armmuskler”.

Släpp taget om dina begränsanden tankar. Om jag hade varit kvar i mina begränsande tankar om mig själv hade jag aldrig upptäckt hur stark, snabb och smidig min kropp är. Eller hur mycket jag älskar att röra på mig och känna träningsvärk i mina muskler. Börja inte med att säga eller tänka “nej”, säg “vad spännande, det måste jag ta reda på”. Ha en nyfiken, utforskande inställning till dig själv och vad din kropp kan prestera. Hur bra kan du må? Hur stark kan du bli? Hur snygg kan du känna dig?

Släpp taget om vikthetsen och ställ undan vågen. Din vikt säger ingenting om hur bra det går för dig eller hur du ser ut. Du kanske upptäcker att byxorna sitter lösare, men när du ställer dig på vågen har du gått upp ett kilo och blir otroligt besviken. Besvikelsen kommer inte att hjälpa dig, utan bara att få dig att vilja tröstäta. Beroende på hormoner, mat, dryck, träning och flera andra orsaker kan din vikt gå upp och ned från dag till dag och säger egentligen ingenting om din prestation. Använd ett måttband, ett favoritplagg eller kanske hur snabbt du springer fem kilometer som en målbild istället för vågen.

Släpp taget om att misslyckas. De gånger det inte blir som du har tänkt dig är inga misslyckanden, det är möjligheter för dig att ta reda på mer kunskap om dig själv.

1420229312473

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *