Väl mött mitt bästa jag!

Då står vi här 101 dagar senare. Med vårt bästa jag. Den 19 januari i år påbörjade vi projektet Mitt Bästa Jag och under denna tid har vi strävat mot olika livslånga sunda vanor för att få en bättre inre- och yttre hälsa. I Facebookgruppen Mitt Bästa Jag-projektet har aktiviteterna sprudlat. Där har vi stöttat varandra, kommit med goda råd och pepp när det känts motigt, fått berätta om både våra framgångar och motgångar, våra sorger och våra glädjeämnen. Vi har alla kunnat bara få vara människor, utan jämföran eller pekpinnar. Någon har arbetat mot sin mindful eating, någon annan har ökat på sin träning, någon tredje har arbetat mot att bli snällare mot sig själv. Precis som det ska vara – olika människor, olika kroppar och olika utgångspunkter – men alla vill vi må bättre och känna oss hälsosamma.

Påminn dig själv idag om allt bra du har gjort för dig under dessa hundra dagar. Se inte till det du INTE har gjort även om du kanske bestämde dig för att under denna tid vara ambitiös. Då den 19 januari ville du ditt allra bästa och satte mål utifrån den kunskapen du hade om dig själv då. Nu den 30 april, har du en helt annan kunskap om dig själv och kommer kanske att sätta nya mål. Allt du har gjort för din hälsa under dessa hundra dagar har varit en vinst – kom ihåg det. Så glöm inte att tacka dig själv för det.

Jag har bestämt mig för att ta mig ledigt från Mitt Bästa Jag-projektet under några veckor och landa i hur jag vill gå vidare. Jag har haft några intensiva jobbveckor och inte hunnit komma ikapp mig själv ännu. Kanske du också ska ge dig själv lite ledigt och fundera kring hur du vill att ditt nästa Mitt bästa Jag-projekt ska se ut. Vilket fokus behöver du? Vad vill du satsa på? Hur vill du må? Eller så är du ivrig och vill sätta igång direkt imorgon – då gör du det. Gruppen finns för dig, med alla härliga medlemmar! Min kloka fina kollega Karin och jag finns för dig och vi är riktigt bra på att komma med klokheter och glada utrop när det behövs.

Tacka dig själv för att du vill dig väl. Tacka dig själv för att du gör vad du kan för att må bättre.

Och väl mött mitt bästa jag!

1420035455539

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *