Läs om vår hälsoresa och vinn en egen goodiebag!

Sitter på ett café, med en kaffe och datorn framför mig. I torsdags kväll kom jag hem ifrån vår härliga Hälsoresa till Kreta, fredag jobbade jag och igår landade jag. Det har varit en magisk vecka och jag är brun, full av intryck och härliga minnen. Men trött. Snart kommer Anna och jag att sammanfatta både deltagarnas recensioner och våra egna tankar kring denna vecka. Vi planerar nämligen en ny hälsoresa, eftersom denna blev så uppskattad.

Varför ska man åka bort en vecka för att lära sig om hur man ska må bättre och få balans i livet? Därför att när du är långt borta från hemmets måsten och omgivningens krav är det lättare att landa och stressa ned. Och när du stressar ner har du större möjlighet att ta in ny kunskap.

Att stressa ned var något vi arbetade för att deltagarna skulle kunna göra. Genom att inleda dagen på stranden med 15 minuters mindfulness och därefter 45 minuter yoga, medan du ser ut över havet, känner vinden i ditt hår och hör vågornas brus är en otroligt avkopplande upplevelse.

11251465_921284591268317_1865923740_nVi gör mindfulness medan vi lyssnar på vågornas brus. Fotograf Anna Hallén. Kläder från Keepitup11208970_921284631268313_325348595_nÄven om det vissa mornar var mulet och blåste lite kallare, var det mäktigt att sitta så nära havet. Både Anna Hallén och jag talade mycket om vikten att lyssna in sin kropp och låta den styra rörelserna. Att utmana värken, men inte smärtan. Att använda sig av andningen för att stretcha ut stela muskler och leder. Många berättade att de i slutet av veckan plötsligt kunde göra vissa rörelser de inte klarade av i början, som att sitta i lotus eller ha raka ben i hunden. Det är spännande att upptäcka hur kroppen svarar på vårt arbete. Fotograf Anna Hallén.

IMG_20150513_104542Anna Hallén och jag höll i föreläsningara. Anna pratade mycket om varför kroppen reagerar som den gör vid stress och hur det kommer sig att vi mår som vi gör idag. Hur påverkas vi att att ständigt befinna oss på helspänn? Vad händer i magen när vi ständigt stoppar i den fel saker? Hur kommer det sig att vi inte går ned i vikt trots att vi kämpar?

Jag pratade om hur våra tankar och känslor styr vårt beteende. Hur det kommer sig att vi ständigt misslyckas med att nå våra mål som har med kost och träning att göra och hur vi ska göra för att lyckas nå vårt bästa jag. Jag pratade även om stressen vi ständigt plågas av och hur vi ska hantera den, både genom att lära oss att prioritera och genom att använda mindfulness. PICT_20150513_192224Härliga Gunilla Garro är vår trygga researrangör. Hon är den som fixar resan, styr upp rummen och alla önskemål. Hon har en fantastisk kontakt med hotellets personal och trollar fram underbara middagar och andra spännande överraskningar. Det är så skönt att ha henne med, för Anna och jag kan koncentrera oss på att hålla i det vi är bra på, så sköter Gunilla allt det praktiska. Från vänster Gunilla Garro, Anna Hallén, jag och superhärliga Ulli Sidenfeldt (som var en av deltagarna). IMG_20150511_214544På vår resa fick vi med oss massor med fina presenter från våra sponsorer. Det är produkter som vi själva använder och kommer från företag som precis som vi står för hälsa både för insidan och utsidan, och inte minst för vår jord. Anna föreläste om produkterna och jag och Ulli sminkade alla som ville med vårat favoritsmink Back to Earth. På nästa resa har Karin som äger Back to Earth lovat att följa med och sminka oss alla, hon kommer även ha väskan full med produkter så vi kan köpa det vi behöver på plats. Jag är så glad för detta! 2015-05-11_22.12.43Övriga spännande produkter som följde med i våra goodibags var C-vitamin och Magnesium från Holistic. C-vitamin för ett bra immunförsvar och för att det krävs för att kroppen ska bygga vårt gladhormon serotonin. Magnesium för att det är bra för din benstomme, dina muskler och nerver och samtidigt för att du ska kunna koppla av och sova gott på natten. PICT_20150509_090359Vi hade även med oss kokosfettet Cocosa från Soma Nordic. Därför att vi älskar kokosfett, både som tillskott och som energikälla. Jag hade själv aldrig provat den smaksatta kokosfettet, men är helt frälst. Framför allt för den som tycker att det är lite svårt att få i sig kokosfett, så är chili och vitlök en suverän smaksättare. Jag droppade den över min äggröra till frukosten. Och väl hemma har jag börjat utforska smakmöjligheterna. Igår kväll klickade jag den över en plåt med broccoli och rödlök som jag sedan gratinerade i ugnen. Blev en succé. PICT_20150511_081054Måste också berätta om våra fina deos från Care of Gerd. Ekologisk och aluminiumfri, med en ljuvlig doft av citrus. Den kan användas av både kvinnor och män. Jag kommer att berätta mer om aluminium i kommande inlägg och varför vi bör undvika det. Det är supersvårt att hitta bra deos utan alkohol och aluminium, men c/o Gerds unisexdeo håller dig torr hela dagen. PICT_20150509_090226Även den fluorfria tandkrämen Kingfisher från Biofood följde med i vår goodibag. Därför att det är klokt att dra ned på fluoret, eftersom det kan ha negativ effekt på vår sköldkörtel. PICT_20150507_203609Tack även tidningen Matkärlek, tidningen Sporthälsa och klädföretaget Keepitup för era bidrag. Det var en stor glädje att få ha er med på vår resa.

IMG_20150514_065615Tänk att vakna med denna utsikt varje morgon i en veckas tid! Det gjorde mycket för välbefinnandet. Och för dig som är intresserad av att åka i vår så planerar vi dels en hälsoresa som denna med Anna Hallén där vi åter fokuserar på energi och balans. Och dels planerar vi en resa med fouks på viktminskning med KBT och mindful eating. Riktigt när i tiden och vart i världen de kommer att vara, har vi inte riktigt spikat ännu. Men du som är intresserad av att få informationen först av alla när resorna är bokningsbara kan mejla till Gunilla Garro och skriva att du vill ha information om resorna med Maria Helander gunilla@travelgallery.se PICT_20150517_141345Vill du också ha en goodiebag? Mejla mig maria.helander@kreativdialog.se och sätt rubriken Goodiebag på brevet så är du med i utlottningen. Senast fredag 22/5. Lycka till!

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , , ,

1 kommentar till “Läs om vår hälsoresa och vinn en egen goodiebag!

  1. Vad kul att Ni var så nöjda! Det var härligt att få ta hand om Er!
    Ha det gott och hjärtligt välkomna tillbaka önskar vi i Spa & Fitnessteamet !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *