Proteinbar – Hemgjord energikaka

Mellanmål eller inte? De flesta av oss klarar oss utmärkt på frukost, lunch och middag. Du behöver sällan ett mellanmål innan eller efter träningen, för kroppen använder den energin som den fick igår. Men om du tränar och går över 10 000 steg om dagen och behöver hålla dig pigg så kan mellanmål vara en idé. Jag som kommer att gå in i en intensiv period med Gift vid första ögonkastet, kommer under alla hembesök packa min väska med mellanmål. Då gör jag gärna min egen energikaka. Den är riktigt god och du kan alltid välja hur söt du vill göra den. I ursprungsreceptet i Ät dig i balans har vi inga gojibär med, men jag tycker att det är supergott. Jag har även gjort några få modifieringar i receptet, för att sänka energinivån och höja proteinhalten.

En rulle som på bilden eller 8-10 mindre bitar. Forma gärna som en kaka eller rulle och skär i bitar eller skivor.

1 dl osötat nötsmör,
50 g mörk choklad
1 dl boveteflingor alt havregryn alt sojaflingor
1 dl osötat proteinpulver
½ dl gojibär
kokosflingor eller mandelmjöl

Lägg nötsmör och choklad i en djup tallrik och smält ovanpå en kastrull med kokande vatten. Tag tallriken av värmen när smör och choklad har smält. Rör ned gojibär, gryn/flingor och proteinpulver.

Forma smeten till rulle eller kaka och vänd/rulla i kokosflingor eller nötmjöl. Den blir ganska kladdig när den är varm. Förvara energikakan svalt i plastpåse. Du kan även frysa ned dem och ta fram allteftersom du behöver något näringsrikt mellanmål.

energibars

Fotograf Zara Doublet

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *