I naturen finner vi ro

I fredags och lördags var jag och en av mina fina brorsdöttrar Susanna på vandring. Vi packade tält, sovsäck och utrustning för två dagar och gav oss ut på Sörmlandsleden. En helt fantastiskt led, som är bra underhållen. Där det fanns vinskydd fanns det till och med ordentligt med vet och ett fräscht utedass.

Jag älskar verkligen denna form av avkoppling. Även om kroppen får jobba och vi var ganska möra efter drygt fyra mil, så får tankarna vara fria och stressen rinner av oss. Du vet väl om det att det bästa sättet att bli av med stress är just genom att vistas i vår älskade natur.
PICT_20150529_212153Här har vi äntligen kommit fram på vår tur och lagar vår middag. Klockan är 21.00, men det är fortfarande ljust som på dagen. Underbart att laga sin mat på ett litet gasolkök, det smakar som godast i naturen.

DSC_001025 kilo på ryggen! Det som väger mest är vattnet. Men du behöver ordentligt med vatten för att må bra hela vägen. Varma sommardagar brukar vi räkna med 3 liter per person och dag.

DSC_0013 (1)Vi har världens bästa tält. Lätt, regnsäkert och smidigt att sätta upp. Man klarar även att sätta upp det när man är trött. DSC_0011Finaste Sanna. Vilken tur jag har att jag har en brorsdotter som vill umgås med sin faster. Det är en sann lyx. PICT_20150529_220718Vår kvällsutsikt. Fast vi var rätt stela i benen när vi satt på varsin sten och njöt av lugnet och friden.PICT_20150530_072727Frukost smakar som bäst i naturen. Kaffe, ägg och makrill. Det står man sig länge på.

Vill du ha packhjälp? Här finns en toppenbra lista på saker att tänka på att ha med. Packlista vandring

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

2 kommentarer till “I naturen finner vi ro

  1. Så roligt att följa med på er vandring via foton…vet en som vill följa med nästa gång…

  2. Det är alltid underbart att läsa om medmänniskor som har livsglädje och möjligheter!!! Själv sitter jag numera fast och bara längtar ”ut”. Men ekonomin sätter stopp för ”äventyr”. Jag är 65+ och min pension ger inget utrymme till att skapa ett eget liv där jag bor. Eventuellt förändring skulle kräva att jag flyttade till en ort långt ifrån mina vänner. Kan en pensionär börjar om från början på ruta ”noll”? Knappast. Vänner är ju det viktigaste (förutom hälsan). Idag lever jag delvis på min mans villkor (dvs hans ekonomi). Det finns ju inga billiga hyresrätter för mig här i storstockholm så att jag skulle kunna ordna min egen tillvaro. Jag känner mig som en ”fånge”. Jag bör väl inte klaga eftersom jag har, tack vare min man, haft stora möjligheter till ett intressant liv. Både här i Sverige och utomlands. Men nu vill jag har ett eget liv, ett alldeles eget liv! På mina egna villkor. Men hur? Min egen lilla pension räcker ju inte till…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *