Ligg steget före suget – stressiga dagar

När du har det riktigt stressigt är det lätt att äta fel. Stressen kidnappar din impulskontroll och du blir sugen på snabb näring och då gärna sött och med mycket stärkelse i. Därför gäller det att planera dina stressiga dagar, för att ligg steget före dig själv. Se till att ha mellanmål som stabiliserar blodsockret, som ägg, nötter, kokoschips, en burk makrill eller kanske en sockerfri proteindrink som till exempel av märket Holistic eller Fairing.

Nu när jag arbetar långa arbetsdagar då jag behöver vara extra skärpt, går det åt mycket energi. Då brukar jag packa min ryggsäck med följande saker.
1. En stor flaska vatten med skivad ekologisk citron och riven ingefära.
2. Helt naturligt kokosvatten för att snabbt balansera vätske- och saltbalansen.
3. En liten burk kokosfett följer med i väskan stressiga dagar,  därför att det ger energi och tar bort onödigt sötsug. Så en klick kokosfett när humöret börjar dippa.
4. Älskade ägg! Värdens bästa mellanmål, i en bra förpackning och fullspäckad med allt din kropp behöver.
5. Kaffefaster som jag är blir det en termosmugg med kaffe och dagens nötmjölk. Just nu har jag Go Greens cashewnötsmjölk.
6. En bra matlåda med mycket protein, som t.ex tonfisk, varmrökt lax eller kyckling, med sallad och någon god kall sås, salsa eller hummus.
7. Om man vill få upp sitt blodsocker med något sött, se till att göra det med något bra sött. Jag älskar energibollarna Bounce även om det kanske är lite väl mycket fruktos i dem. Men snabb och god energi när man behöver det och så mycket bättre än en chokladkaka från närmsta Pressbyrån.

Nu kör vi!IMG_20150522_192922

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *