Fem sätt att minska stress genom att öva på kravlöshet

I kravlösheten finns återhämtningen. Vilan. Vad händer om du stoppar undan tankar om att göra, att tänka på att andra har det bra, ansvar och prestation och bara  – är. Här är några sätt att öva på kravlöshet:

  • Öva dig på att vara lat. Ta det som en allvarlig uppgift att några gånger om dagen hitta olika sätt att vara lat på. Ligga på soffan. Strunta i att vara duktig. Skjuta något på framtiden. Och se hur du hanterar de tankar och känslor som kommer. Stanna kvar i motståndet och fortsätt att öva.
  • Sätt äggklockan på 3 eller 5 eller 10 minuter, beroende på hur svårt du tycker det är. Och sitt under denna stund och gör ingenting. Ta emot tankar och känslor som dyker upp. Låt dem passera och försök låta bli att bedöma dem. Se dem som moln på himlen som passerar.
  • Gör något som är bara för din skull. Något som inte är för att du ska kunna skriva det på Facebook eller blogga om det, något som inte är för att du ska lära dig något eller inspirera någon. Utan bara för din skull.
  • Lek: Spela datorspel, lägg patiens, klättra i ett träd, kladda med färger på ett papper, läs en barnbok eller lek med ditt husdjur. Låt den kravlösa leken och skratten få läka din stress.
  • Vistas i naturen. Utan pulsklocka, GPS och Runkeeper. Bara vila och låt naturens kravlöshet vägleda dig.

1429903032090

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , ,

1 kommentar till “Fem sätt att minska stress genom att öva på kravlöshet

  1. Hej Maria
    Tack för det du gör på webben. Jag hittade dig i en podcast med Benny Ottosson och har sedan dess regelbundet kollat på dina hemsidor. Du hjälper mig ganska ofta att komma igång på morgonen med dina olika små ljudklipp. Nu har jag just lyssnat på din senaste podcast. Jag håller med eller kan bekräfta DARK. Har nu bara K kvar att lära mig, men den verkar vara svårast.
    Ha en bra dag, hälsningar Martin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *