– Nähä du, säger kroppen.

Jag har bråda dagar som är planerade i minsta detalj. Under drygt en månads tid har jag jobbat hela veckor ofta 10 – 14 timmar om dagen. Det har varit så roligt och jag älskar mitt arbete, eftersom det är varierande och utmanande. Jag är stark, glad och känner mig bra på det jag gör. Jag tar hand om mig och sover bra, tränar och äter rätt. Nu räknar jag dagarna tills jag är ur jobbtunneln. På midsommar åker vi till älskade landet och stannar en hel vecka. Så nu är det bara en dryg intensiv vecka till och så har vi två studenter också att fira under denna tid.

– Nähä du, nu tar du och taggar ned, säger kroppen plötsligt.
– Va?! utbrister jag förvånat. Men det kan du inte mena, jag tar ju hand om mig själv! Och jag har ju så roligt! Kom igen nu kroppen, lite till.
– Om du ska trilskas sådär, säger kroppen strängt, då tar jag din röst! Och så plockade kroppen bort rösten.
– Okej, okej, jag tar det lite lugnare och bokar om lite jobb där jag måste prata. Men jag kan ju fortfarande göra andra saker, kraxar jag hest.
– Men hör du inte vad jag säger?! skriker kroppen irriterat. Varsågod, nu får du feber.
– Neeeej, snälla, snälla, snälla kroppen, jag vill så gärna göra det här.
– Hörru du, säger kroppen lite mildare i tonen, vi kan göra en kompromiss – du tar mig på allvar och sover, vilar och bokar av en massa jobb. Då får du göra det allra nödvändigaste, eftersom jag vet att det här är årets viktigaste dagar för din karriär. Meeeeen, kroppen höjer varnande ett finger, missköter du vår överenskommelse och smygjobbar då höjer jag din feber.
– Tack, jag lovar att ta dig på allvar, säger jag och kramar om kroppen.

cherub-5118_1280

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

1 kommentar till “– Nähä du, säger kroppen.

  1. Det är inte bra att vara olydig, då kroppen säger ifrån. Drick varmt, vila o var snäll mot dig själv, rösten är ditt arbetsredskap <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *