Det går inte att vara bra på mindfulness

Det är så vanligt att säga till sig själv – Jag är inte bra på mindfulness, för varje gång jag försöker koncentrera mig på mina tankar så far de iväg åt ett annat håll. Många provar några gånger och blir så besvikna på sina fladdriga tankar att de väljer att inte fortsätta. Det är en vanlig missuppfattning att mindfulness handlar om att vara medveten i varje ögonblick, men mindfulness handlar om att ÖVA sig i att vara medveten. Varje gång dina tankar far iväg får du möjligheten att öva dig i att ta tillbaka dem till ditt andetag. Varje gång du under meditationen känner ”Nej, nu vill jag sluta” är ett fantastiskt ögonblick att öva sig i att stanna kvar, trots att du vill sluta.

Varje gång du övar mindfulness – öva dig i att se det du kan – istället för det du inte kan. Känn tacksamhet för att du tar dig tid att öva nu och gräm dig inte för alla gånger du inte övade. Var nöjd över varje ögonblick du känner ditt andetag – istället för att banna dig för alla gånger du tappar fokus.
Det går inte att vara bra på mindfulness – men det går att vara bra på att ge sig själv självmedkänsla. 

IMG_20150705_062657

Dagens övning i MBJ-sommar:

För dig som har lite tid: 
3 medvetna andetag och öva dig i att känna tacksamhet till dig själv för att du ger dig dessa medvetna andetag. Säg ”tack” inom dig till dig själv.

För dig som har lite mer tid:
Öva dig i att känna tacksamhet mot dig själv och vara glad över varje liten stund du ger dig själv möjlighet att öva på att fokusera på ögonblicket – under denna övning:
Andrum 10 minuter

 

Följ mig på Instagram så får du Dagens mindfulness.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *