Det är vilsamt att be om hjälp

Fantastiska Charlotte Rudenstam (författare, journalist, bloggare och underbar kvinna) intervjuade mig på sin Podcast 100 procent. För dig som vill lära känna mig mer på djupet, så rekommenderar jag att du lyssnar på podden, för där pratar jag om vem jag är och vad som är viktigt i mitt liv.

En sak Charlotte och jag pratar om är andlighet och att rikta ett hjälp till någon eller något. Mitt i vår vardag där vi så ofta är styrda av prestation eller jämförelse med andra – att kunna stanna upp bara för ett litet ögonblick och bara be om hjälp. Som en liten bön till Gud, Universum eller kanske till dig själv.

Det är befriande att stanna upp och tänka ”hjälp mig”. Inte i desperation, utan i närvaro. Jag vill att du provar det idag. Du övar dig i att sänka kraven och inte ständigt vara så bra och duktig. Du övar dig i att dela på ansvaret. Du övar dig i att faktiskt be om hjälp, vilket är en nödvändig förmåga för någon med självmedkänsla.

Idag får du ingen annan övning än just detta: 
Sitt i tystnad en liten stund. Följ med några andetag. Vila.
Säg sedan inom dig själv ”hjälp mig”.
Upptäck hur det känns och vad som väcks inom dig. Bara reflektera och ta emot de känslor och tankar som kommer. 1437026513984

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *