Hur behåller du semesterkänslan i höst?

Sista semesterdagen. Sitter på altanen med datorn och en kopp kaffe. Bredvid mig ligger Selma och sover i solen. Fåglarna kvittrar, solen värmer och lyfter jag blicken rinner Dalälven långsamt förbi. Snart ska jag packa min väska, städa ur stugan och ta vovven med mig hem till Stockholm, hem till jobb och vardag. Många saker ligger på hög och väntar vilket självklart känns lite stressande. Men jag har också försökt boka in en del roliga saker, en utbildning, en resa till Ängelholm, några kalas och en och annan ledig vardag, för att behålla semesterkänslan. Jag är också glad att mitt MBJ-projekt sommar pågår en stund till, för att skapa ro och påminna mig själv om att vara snäll mot mig själv.

Hur ska du göra för att behålla semesterkänslan? Här är

  1. Vad gjorde du i somras som du tycker är roligt? Finns det möjlighet att få mer av det även i vardagen? Kvällspromenad, umgås med vänner, yoga i naturen, ett glas vin en vanlig torsdag, sovmorgon en måndag? Kan du ta med dig lite bus, lite mys, lite skön vänlighet och omsorg in i din vardag kommer du hålla stressen på avstånd.
  2. Boka in händelser under hösten. Utbildningar, resor, SPA-besök och utflykter. Om du har en begränsad budget, så sätt dig med datorn i knät och surfa reda på allt gratis man kan göra i din kommun. I Stockholm har vi en särskild plats där allt roligt gratis samlas gratisistockholm.nu

  3. Planera ganska tidigt in dina arbetsrutiner och se till att det finns tid för träning och återhämtning. Hur vill du att din höst ska se ut med det som är bra för dig och din hälsa? Var kan du få in din yoga-, mindfulness- eller vilostund? Låt den bli helig, även om den bara blir fem minuter, så är den din vaccination mot höstens stress.
  4.  Köp dig själv ett smycke, en liten figur, en tavla, eller kanske en minnessak från sommaren – som en påminnelse om att ta med dig självmedkänsla och lugn från sommaren. För att du ska vara rädd om dig själv.
  5. Mjukstarta hösten. Om det är möjligt, ta det lite lugnare i början med arbetstakten. Ge dig själv mer tid än du brukar för att komma igång.

1439532972442

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *