Möt dig själv mitt i sårbarheten

Varje gång vi startar upp ett Mitt Bästa Jag-projekt tillsammans går jag in i det med samma iver och fokus som ni som väljer att följa med. Denna gång MBJ-projekt sommar, med fokus på medkänsla och återhämtning har fört med sig många tankar för min del. Jag har sett mig själv i ögonen och då mött en massa känslor jag sedan länge hade stoppat undan. Känslor av sorg, längtan och även ilska. Det har gjort ont… eller gör ont fortfarande… men jag står kvar. Och jag försöker i små steg möta mig själv.

Är det inte så att mycket i våra liv handlar om att försöka uppleva så mycket glädje och lycka som det bara går? När då känslor av stress, ilska, misslyckande, sorg och oro dyker upp gör vi vad vi kan för att komma ifrån det. Vi distraherar oss genom att kolla på teve, datorn eller ständigt ha människor omkring oss. Vi flyr genom att dricka vin, äta godis eller massor av mat. Vi försöker göra oss osårbara genom att jobba massor, visa oss duktiga eller undvika kärlek. Vi flyr sårbarheten.

Dessa veckor har hjälpt mig att möta min egen sårbarhet. Och jag har hittat två sätt att hjälpa mig själv när det gör lite ont eller jag vill fly ifrån min oro eller smärta.

  1. Det ena snabba sättet är vår fina övning att lägga händerna på hjärtat och önska sig kärlek, trygghet och frid. Jag har upptäckt att om jag är bland människor, kan det räcka med att stryka mig själv över handen och tyst inom mig önska mig själv kärlek, trygghet och frid.
  2. Ett effektivt sätt som tar lite längre tid är att skriva ett brev till sig själv. Skriv brevet med självmedkänsla, som om du skrev till din bästa vän. Brevet kan handla om nuet eller det kan vara till dig själv under en viss smärtsam period. Var uppmärksam på om det smyger sig in hårda eller dömande ord om dig själv. Låt det vara ett varmt, förstående och stöttande brev. Läs sedan upp brevet högt för dig själv.

Nu har vi en vecka kvar på vårt MBJ-projekt sommar. Börja fundera vad du vill ha med av det på din livsresa. En ny liten vana. Ett vänligare sätt. En förståelse och medkänsla för dig själv? Bara låt tanken finnas med dig och se vad som växer fram.

1440312825388

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *