MBJ-projektet – 104 dagar kvar till julafton

Nu är det dags för ett nytt MBJ-projekt. Och det passar utmärkt för idag är det 104 dagar kvar till julafton – därför påbörjar vi vårt 100 dagars projekt på tisdag den 15 september.

MBJ, står för Mitt Bästa Jag och det är en unik möjlighet att få stöd och hjälp att investera i sin hälsa under 100 dagar. Det är helt gratis och du får alla verktyg via min blogg och i vår fantastiskt fina Facebookgrupp Mitt Bästa Jag-projektet. Sedan tre år tillbaka har jag gratis tre gånger om året startat igång MBJ-projekt med olika teman, för att hjälpa andra att satsa på sin hälsa och sitt välmående. Alla har skapat sina egna mål och det har varit allt från att bli starkare till att gå ned i vikt.Vårt fokus ligger på hälsa, både inre- och yttre och vi respekterar att det finns olika sätt att nå dit. Och vi är medvetna om att våra kroppar är olika, därför mår vi bra av olika livsstilar och matval.

Tre saker håller vi fast vid:
Motivation – istället för disciplin.
Medkänsla – med sig själv för att coacha och peppa.
Möjlighet – vi sätter realistiska mål och ger oss rimligt med tid att nå dem.

Anledningen till att så många misslyckas med att nå sina hälsomål är att man tror på disciplin, man är för sträng och taskig mot sig själv och man sätter för höga mål på för kort tid. I MBJ-projektet ändrar vi på det genom dessa tre M.

Mitt bästa jag är just nu
Jag har tröttnat på att sträva mot det perfekta, mot att ständigt känna att jag kan bli bättre. Jag jobbar på att sluta med att slå på mig själv för att jag inte tränar mer, äter bättre och mediterar oftare. Det vill jag hjälpa dig med också. Att vi tillsammans hjälps åt att utgå ifrån att vårt bästa jag – är just nu. Att det blir naturligt för oss att göra de bästa valen för vår hälsa i denna stund. Att det jag gör just nu är bra nog. För en fem minuters promenad är bättre än den fem kilometers joggingturen som inte blir av. Sallad till maten är bättre än den gröna frukostsmoothie som inte blir gjord. Fem minuters avkoppling är bättre än det 30 minuters yogapass som du inte hinner göra. Alla sunda val du gör för din hälsa är bra nog – en investering i nuet och i framtiden.

ACT – Acceptance and Commitment ­Therapy
Till vår hjälp kommer vi att använda ett effektivt verktyg som heter ACT. Det är forskningsbaserad metod och används på olika Universitetssjukhus idag för att behandla till exempel smärta eller stress. Den går i korta drag ut på att 1. Identifiera vad man tycker är riktigt viktigt i livet, och 2. Ta faktiska, konkreta steg i riktning mot vad man tycker är viktigt i livet. Så vi kommer att använda följande verktyg
– Värderingar/mål – var står vi idag och vart vill vi gå
– Acceptans – vi jobbar med att vila i det vi har just nu
– Medveten närvaro – att vara närvarande i stunden

Jag är ingen hälsoguru. Jag arbetar också med mig själv och snubblar på vägen. Därför kommer du inte få pekpinnar eller regler av mig – vi kommer att hjälpas åt. Det är förbannat svårt att vara människa – men det är befriande att vara mänsklig. Så följ med på vår resa.

Och för dig som vill ha mer än inlägg på bloggen börjar jag en 10 veckors webbutbildning den 30 september, där jag fortfarande har några platser kvar. Läs mer här.

1441946962768

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *