Små steg i rätt riktning

Du har nu fått möjlighet att sätta kompassen på det som är viktigt i ditt liv, dina värdegrunder. Många tycker att det är svårt att få fatt i dessa. Kanske för att du under så många år har levt långt ifrån dem. Och det är inte konstigt, för visst är det sällan vi ger oss tiden att stanna upp och ta reda på vad det egentligen vi vill. Mycket av vår vardag går ut på att släcka bränder och för det mesta är våra tankar så ockuperade av att planera eller oroa oss för framtiden, eller att grubbla och älta vårt förflutna, att vi glömmer bort att fokusera på det som händer just nu.

Att ställa in sin kompass utifrån sina värdegrunder kan också vara en smärtsam process, eftersom du kanske upptäcker att du lever väldigt långt ifrån det som är viktigt. Oavsett, så är det fantastiskt att du har börjat arbeta mot att leva det liv du vill leva nu. Och kanske det viktigaste av allt – det du gör just nu är att leva ditt bästa jag.

Vilka handlingar idag kommer att föra dig närmare det liv du vill leva? Att vara lyhörd för dig själv? Att ta några medvetna andetag under dagen? Att välja sallad istället för pasta? Att tänka varma tankar om din partner? Att gå hem en timme tidigare från jobbet? Att promenera fast det regnar? Bara du vet. 1442469860908

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.