Läromästare i mindfulness

Jag har fått en ny läromästare i mitt liv. Det känns som om hon kom precis i rätt tid. Lilla pudelflickan Lizzy. Selmas lillasyster och en blivande terapihund. Med sin leklycka, sina upptåg och bus håller hon mig sysselsatt hela tiden. Mat fem gånger om dagen, ut för att kissa en gång i timmen, hålla koll på sladdar, skor och farliga saker.

Jag hinner inte ens hälften av vad jag har tänkt mig, vilket vanligtvis är ett enormt stresspåslag på mig som egenföretagare. Men just nu är det en stor vila. Jag bestämde mig tidigt att jag skulle se den här underbara och frustrerande valpperioden som en övning i mindfulness. Varje gång jag tvingas lägga arbetet åt sidan och ägna mig åt lek och bus, andas jag medvetet. Varje gång jag känner irritationen växa inom mig för att hon biter sig fast i mina byxben eller kissar inne för tredje gången idag, gör jag plats för min irritation i bröstet, accepterar den och släpper taget.

Och jag märker att jag blir lugnare. Varmare. Och lyfter blicken från det som är oviktigt. Jobbet är inte hela världen. Stunden är hela världen. Och Lizzy hjälper mig att landa i stunden. Underbara, vackra lilla valp. 11950798_10153481188974471_44207198_nLizzy kommer från en underbar kennel som heter Krulltott. Den här ljuvliga bilden ovan har tagits av kennel ägaren Ulrika. DSC_0072IMG_20150920_152044

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

1 kommentar till “Läromästare i mindfulness

  1. Underbara bilder och fin text!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *