Släpp taget om det som varit

#dagensmindfulness på Instagram handlar om att släppa taget om det som varit. Många av oss går runt och bär på en ilska, sorg eller skam för något som hände för länge sedan. Ibland är det bra att göra det, som när vi sitter i min terapisoffa och strävar efter att förstå varför vissa saker gör ont eller hur det kommer sig att man beter sig på ett särskilt sätt. Då kan det vara både befriande och skapa förståelse att vräka ur sig ilska och frustration över det som varit.

Men en dag är det viktigt att kunna säga ”Nu räcker det!” Du behöver inte din trasiga barndom eller ilska över dina föräldrar, det är dags att släppa taget och öppna för något nytt.

Sen är det inte alltid det lättaste att släppa taget. Om man blivit illa behandlad eller aldrig fått upprättelse kan ilskan eller sorgen bli en stor del av en själv, som är svår att operera bort. Min erfarenhet är att under en period arbeta med de känslorna, med hjälp av en terapeut eller en metod som till exempel ACT eller mindfulness. Ibland behöver man hjälp, när tankarna har fastnat.

Men tänk den dagen du faktiskt kan säga – ”Det förflutna har ingen makt över mig.” Tänk den dagen du skriver ditt eget kapitel. Den dagen öppnar du upp för något helt nytt. 1422731832943

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.