Lucka 8 – det sanna receptet på julefrid

Jag har en stark längtan till den känslan jag kände under mina barndomsjular. Jag vill så gärna känna det pirret, det lugnet och den glädjen som jag kände då.  Och tänk vad skönt om jag bara kunde kliva in i dessa känslor eller om mamma och pappa kunde fixa det igen, så kunde jag bara luta mig tillbaka och njuta.

Visst låter det lite absurt, för så här fungerar det ju inte. Men ofta, ofta agerar vi omedvetet på detta sätt. Vi förväntar oss att andra ska hjälpa oss att känna vissa känslor och när det inte händer blir vi så besvikna.

Därför vill jag idag påminna dig om att din lycka är ditt ansvar. Lägg inte det tunga ansvaret på någon annan, för de kommer förhoppningsvis att ha fullt upp med att själva må bra. Förvänta dig inte att att alla ska vara glada för att du skulle må bra då, eller att alla vill följa traditionerna eller att alla vill fira på det sättet du vill – man kan be om det – med den kärleksfulla och mogna insikten om att alla inte fungerar som en själv. Berätta för andra hur du önskar att saker var, för dina nära och kära kan inte läsa dina tankar. Men var då beredd på att alla har olika viljor och önskemål, så respektera det och kompromissa. Om du vill gå en promenad och din älskling vill spela spel, kanske det går att göra både och?

Viktiga steg mot Julefriden:
1. Berätta vad du vill för din omgivning
2. Acceptera andras önskan – din lycka ligger inte på dem
3. Ta ansvar över din egen lycka

Din lycka är ditt ansvar – var rädd om den. ansvar

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *