Lucka 9 – vänta in dig själv

Att stanna kvar i tystnaden kräver både tålamod och mod. Ganska snart blir vi rastlösa, tankarna far som flugor och vi får lust att resa oss och gå iväg. Vi har mycket att lära oss av att stanna kvar en stund i tystnaden. Att motstå impulsen att lyssna på något och mata vår hjärna med intryck.

I dag vill jag att du övar dig i  att stanna kvar i tystnaden. Att avsätta några minuter och bara andas. Inte göra någonting annat än att andas. Ha inga förväntningar. Gör det inte mer komplicerat än det är. Men när den första impulsen att resa dig kommer, så stanna kvar ännu ett litet tag. Upptäck vad som händer med dig och ditt sinne.

Syftet är att vi behöver stänga av vår autopilot. Den som gör att vi handlar, tänker och känner per automatik. Som vi alltid har gjort. Vi äter alltid snabbt. Vi blir alltid irriterade när vår sambo inte torkar av diskbänken. Vi tänker alltid en negativ tanke om oss själva när vi går förbi en spegel.

Att stanna upp och bromsa automatiken är värdefullt. Många saker händer med oss. Till exempel hör vi vår egen inre röst. Vi känner hur maten vi ska äta smakar. Vi hinner sakta ned och ifrågasätta vårt beteende. Vi kommer ikapp oss själva.stannaupp

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

1 kommentar till “Lucka 9 – vänta in dig själv

  1. Vänta in själen brukar jag kalla det.

    Hur som helst, dagar i tystnad är det bästa jag vet! Det är där jag kan hämta kraft.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *