Lucka 10 – enklaste lyckoövningen

Oj, oj, oj det är inte svårt att göra av med pengar till jul.  Köpa julklappar, unna sig god julmat, pynt och pyssel. När jag är tvungen att gå några ärenden i stan eller i centrum blir jag alldeles svettig och nästan lite rädd. Folk knuffas och armbågar sig fram med spända käkar och irritation i blicken. Jag har lust att ställa mig i ett hörn med mina mindfulnessklockor och uppmana folk att stanna upp och andas och vara i nuet.

När julen närmar sig och vi konsumerar, köper presenter, god mat och glitter – fokuserar vi hela tiden på vad vi vill ha. Det är så lätt att bli yr och förblindad av köpkraften att vi glömmer det vi har. Drivkraften att vilja ha skapar en stress, medan tacksamheten över det vi redan har skapar ett lugn och en glädje. Jag tror att konsumtionen är en av många orsaker till att vi känner oss så stressade kring jul.

Att känna tacksamhet är ett av de starkaste sätten att öka sin egen känsla av lycka.   Fundera över vad tacksamhet betyder. Det kan vara så många olika saker som uppskattning för det man får och har, förundran över allt vackert, att tacka andra, att värdesätta nuet och det som varit. Allt detta leder till större glädje av flera skäl – dels hjälper det oss att fokusera och uppskatta livets goda sidor, dels minskar det tendensen att jämföra sig med andra. Det stärker även banden mellan oss och våra relationer när vi känner tacksamhet för det vi har och det styrker oss själva när vi fokuserar på det fina vi har åstadkommit.

Och tänk efter – även om du känner dig ledsen, stressad eller irriterad – så har du minst tusen skäl att vara tacksam.

Så gör två saker idag.
– Uttryck tacksamhet till någon annan – en vän, kollega eller kassörskan på ICA.
–  Fundera över tre saker du är tacksam över – kanske något du tar för givet eller något som du gläds över – din familj, ditt hem eller en egenskap du har.

Dessa två saker kommer att tillföra din dag glädje.tack

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *