Lucka 13 – gör gott så gott det går

Lucia kommer med ljus och glädje. Och godhet.

Gör allt gott du kan, på alla sätt du kan
så ofta du kan, för alla människor du kan,
så länge du någonsin kan.
John Wesley

Jag tycker att det är ett rätt härligt citat, för det är skönt att tänka på att göra gott. Det behöver inte handla om stora saker, gåvor eller något som tar massor av tid. Utan att göra gott utifrån vår egen förmåga och våra begränsningar för stunden. För att göra gott ska inte handla om att utplåna sig själv, som att hjälpa sin vän att flytta fast man har ont i ryggen, eller passa grannens barn och sen få sitta uppe hela natten med den där rapporten till jobbet. Att göra gott ska vara en glädje och inte en belastning.

Tänk på att göra gott idag. Men öva dig i att se att det även kan handla om det lilla – en god tanke om någon, ett gulligt sms, att välja att inte prata skit om någon, att ge ett leende. Det goda du gör ska kännas gott och välgörande även för dig, annars kanske du lika gärna borde ha låtit bli. Så låt detta bli en god dag – så gott det går.lucia2

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *