ACT en metod som fungerar

Det var roligt att läsa i Expressen om ACT som en ny och fungerande metod i kampen mot vikten. Medicinreportern Anna Bäsen beskrev den 2 januari de senaste och bästa metoderna inom viktminskning just nu och konstaterar att vi får söka efter den metoden som passar just dig. Och dessutom skriver hon ”Alla drömmer om en quick fix. Men för att en viktminskning ska hålla på sikt handlar det om att hitta en hälsosam livsstil.” Amen på det, Anna. PICT_20160111_112315PICT_20160111_112427Anna rekommenderar metoden till känsloätare och det ger verktyg för en långsiktig förändring av ätbeteendet. Du lär dig att hantera de känslor och impulser som leder till känsloätande.

En nackdel med ACT i viktminskningssyfte är att metoden ännu är så ny att det finns få terapeuter som arbetar med den. Men tro mig, det är en tidsfråga. Efter att ha jobbat med KBT och viktminskning i snart 10 år har jag helt gått över till ACT, eftersom metoden ger bättre verktyg mot känsloätandet. Och de spännande är att många vittnar om att det förändrar helt deras syn på tankar, känslor och förhållandet till sin egen kropp och hälsa.

Den 3 februari startar vårens enda kurs i ACT för varaktig viktminskning. Den börjar redan fyllas på – så hör av dig om du vill ha en plats garanterad.1450082271884Läs mer om onlinekursen och ACT här.  

Vill du anmäla dig direkt? Mejla mig på studs. maria.helander@kreativdialog.se

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *