Smakprov på e-terapi

Nu kan du börja i e-terapi. Allt du behöver är tillgång till internet, en dator, surfplatta eller telefon. E-terapi är för dig som vill växa och utvecklas som människa, för dig som vill förstå dig själv bättre och öva dig i att hantera vissa känslor och tankar. Den ersätter inte vanlig terapi men är ett klokt komplement, förberedelse innan terapi eller om du enbart vill stärka dig själv.

Vad är självmedkänsla?
Självmedkänsla är att behandla sig själv som sin bästa vän. Du är medveten om att självförtroendet går upp och ned, att självkänslan inte alltid är på topp och att det är tufft att vara människa. Men oavsett hur du mår eller presterar finns du där för dig själv, som en vän.

Självmedkänsleforskaren dr Kristin Neff menar att självmedkänsla består av tre delar:
1. vänlighet och omtanke mot sig själv (self-kindness) i svåra livssituationer eller vid misslyckande istället för att vara självkritisk
2.  en human livssyn (common humanity) du är medveten om att känslor går upp och ned och att det i perioder är tufft att vara människa
3. mindfulness där man tränar sig i att acceptera och förhålla sig till sina tankar och känslor i medveten närvaro istället för att slåss mot dem

Vad kostar det? 
Det kostar 980 kr, ungefär som ett terapimöte kostar. Men här får du istället material motsvarande 7 terapitimmar. Dessutom har du tillgång till materialet och kan använda det om och om under sex månader.

Hur är det att gå i e-terapi eller en e-kurs?
Här får nedan kan du följa med under ett par minuter i en e-terapi i Självmedkänsla. Som du ser blandas filmer, text, övningar och mindfulnessmeditationer. Du väljer antingen att klicka dig fram sida för sida eller genom att välja rubrik i menyn till vänster. Det följer även med några föreläsningar av forskarna Kristin Neff och Bréne Brown. Dessa är på engelska och du kan se dem bonusmaterial om du vill fördjupa dig, de är inte nödvändiga för förståelsen av din e-terapi.

Gå direkt till e-terapin här

 

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *