Att öppna för tilliten

IMG_20160328_065948Nästan varje dag lägger jag ut #dagensmindfulness på Instagram, Ett råd, en tanke, ett citat eller en övning som du kan bära med dig under dagen för att hjälpa dig att bli mer närvarande. Många gånger plockar jag fram det rådet jag själv känner att jag behöver under dagen. Dagens mindfulness behövde handla om tillit. För att jag behöver öva mig i tillit.

Du som har följt min blogg eller Mitt Bästa Jag-projektet har märkt min frånvaro här på bloggen och i sociala medier. Från att ha skrivit varje dag, så har vintern och våren bara gett spridda inlägg. Jag är ledsen för det, eftersom jag älskar min blogg, mina läsare och möjligheten att få nå ut. Tiden har inte funnits till att skriva. I september kom valpen Lizzy till vår familj. En glädjespridare vars utbildning till terapihund tar massor av tid och kraft. Lägg sedan till halvtidsstudier och heltidsjobb. Tiden kvar har fått handla om träning, återhämtning, familj och vänner. Jag önskar så att det gick att tjäna pengar på att blogga, lägga ut mindfulness, skapa poddar och hjälpa människor till hälsa. Då hade jag ägnat arbetstid åt det jag älskar och samtidigt haft råd att betala mina räkningar.

Jag övar mig i tillit. Jag tänker att det kommer en tid då det kanske blir möjligt att kombinera det jag älskar, utan att det äter upp min tid och min kraft.

Att känna tillit är att släppa på kontrollen och våga lita på att saker är som det ska vara. Kontroll handlar oftast om rädsla – rädsla för att misslyckas, rädsla för att bli till åtlöje, rädsla för att bli besviken, rädsla för att göra andra besvikna för att ta några exempel. Tillit är att känna sig trygg i att du gör så gott du kan. Att öppna sig för att du inte behöver kontrollera alla skeenden.

Det är så skönt att våga känna tillit. Det är som att andas ut efter att ha hållit andan väldigt länge. Och dessa påskdagar då jag har varit tillsammans med min livskamrat och mina två pudlar på landet har jag verkligen övat mig i att släppa taget. Våren kommer, knoppar slår ut och älven rinner stadigt, precis som allting kommer att ske till det bästa i sinom tid.

Glad påsk mina vänner. DSC00148DSC00173DSC00178

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.