Fem vardagsknep för mer mindfulness varje dag

Hur får vi till mindfulness i vardagen? Hur gör man egentligen? Idag får du fem enkla tips som kan följa med dig under dagen. Du behöver inte använda alla på en gång, men låt dem finnas med som en vägvisare. Och kom ihåg – det går inte att vara bra på mindfulness – du övar dig i medveten närvaro varje gång du använder ett av tipsen. Och för varje gång du gör det blir du lite mer närvarande i nuet eller kan släppa taget om stress och andra tankar som spökar.

14601815143791. Andas medvetet – att komma tillbaka till nuet behöver inte ta längre tid än det tar att dra en andetag. Låt din uppmärksamhet följa luftens väg in och ut genom din kropp. Snabbaste och enklaste sättet att stresshantera i din vardag.

2. Använd dina sinnen. Dina sinnen hjälper dig att släppa taget om tankarna. Lyssna efter ljud omkring dig, smaka ordentligt på kaffet du dricker, stryk med handen över dina kläder och känn materialet under dina fingertoppar. Enkla knep att komma tillbaka till nuet.

3. Var nyfiken. Vår hjärna gör hela tiden bedömningar av det vi ser omkring oss. En tanke är bra eller dålig. En handling är duktig eller pinsam. En människa är snäll eller elak. Använd din nyfikenhet och se på människor och saker som barnet gör – med ärlig nyfikenhet. Sök efter kunskap, sök efter upplevelse, sök efter närvaro.

4. Öva dig i acceptans. Det är så lätt att önska sig bort eller att saker vore annorlunda. Om det vore helg nu, om jag bara vore smalare, om vi hade mer pengar, om jag vore modigare. Lägg undan ”om” och bara vila i det du har just nu i detta ögonblick. Du behöver inte tycka om det, men öva dig i att acceptera det.

5. Att vänta är att vila. Varje stund du får till väntan är en möjlighet till att öva sig i vila i nuet. Andas medvetet när du står i kö, gör en minimeditation under reklampausen, känn luften mot din hud och solen mot ditt ansikte när du väntar på din kollega. Se varje väntan som en gåva.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *