Har du drabbats av postsemesterblues?

Postsemesterblues – har du hört talas om det? Det är den där känslan som infinner sig när semestern är slut och det är dags att återgå till arbete och vardag. Få människor känner att de har haft tillräckligt med lediga dagar, många upplever sig nedstämda och väldigt trötta den första tiden efter semestern.

Men det finns några knep som du kan använda dig av för att behålla semesterkänslan långt in på hösten och framför allt få möjlighet av att njuta av stunden och inte längta dig trött till nästa semester.

Hur ska du göra för att behålla semesterkänslan? Här är

  1. Vad gjorde du i somras som du tycker är roligt? Finns det möjlighet att få mer av det även i vardagen? Kvällspromenad, umgås med vänner, yoga i naturen, ett glas vin en vanlig torsdag, sovmorgon en måndag? Kan du ta med dig lite bus, lite mys, lite skön vänlighet och omsorg in i din vardag kommer du hålla stressen på avstånd.
  2. Boka in händelser under hösten. Utbildningar, resor, SPA-besök och utflykter. Om du har en begränsad budget, så sätt dig med datorn i knät och surfa reda på allt gratis man kan göra i din kommun. I Stockholm har vi en särskild plats där allt roligt gratis samlas gratisistockholm.nu
  3. Planera ganska tidigt in dina arbetsrutiner och se till att det finns tid för träning och återhämtning. Hur vill du att din höst ska se ut med det som är bra för dig och din hälsa? Var kan du få in din yoga-, mindfulness- eller vilostund? Låt den bli helig, även om den bara blir fem minuter, så är den din vaccination mot höstens stress.
  4.  Köp dig själv ett smycke, en liten figur, en tavla, eller kanske en minnessak från sommaren – som en påminnelse om att ta med dig självmedkänsla och lugn från sommaren. För att du ska vara rädd om dig själv.
  5. Mjukstarta hösten. Om det är möjligt, ta det lite lugnare i början med arbetstakten. Ge dig själv mer tid än du brukar för att komma igång.
  6. 1439532972442
Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *