Längtar du bort?

2016-07-10 08.35.36Så här ser det ut. Min alldeles egna yogastudio. Med utsikt över Dalälven, skogen bakom min rygg och en fin Buddha som jag släpat genom hela Europa. Mitt hörn i världen. Sedan jag kom hem efter att ha spenderat fyra veckor där i sommar så gör det nästan ont i bröstet att vakna upp hemma. Jag längtar efter att dricka morgonkaffe på altanen, att göra morgonyoga med naturen omkring mig, att låta dagen bestämma vad den ska föra med sig, att hundarna får springa fritt och familjen kommer och går.

Känner du igen dig? Har du ditt hjärta kvar någonstans i världen? Längtar du tillbaka till lata dagar, landet, stranden eller någon älskad människa? Har du märkt hur svårt det är att känna glädje över det omkring dig när du längtar bort? Hur lätt det är att falla in i längtan efter det du inte har just nu.

Det är svårt att vara mindful när du längtar. Dina tankar vandrar ständigt till det som varit eller det som finns i framtiden. Nuet känns inte lika viktigt. Du längtar efter fredagen under hela veckan, du längtar efter semestern, pensionen eller den där resan du har planerat eller kursen du ska gå. Och visst är det skönt att längta och bra att sträva framåt, så länge du inte glömmer att vara idag.

Idag och just den här stunden kanske är ganska grå och trist. Men det är din dag och din stund. Det är det enda du har nu. Och hur kommer det sig att grå och trist inte räknas? Det finns något vilsamt över det.

Gör som jag gör precis nu.
Sänk axlarna.
Andas in.
Håll kvar en stund.
Andas ut med ett leende.

Vila från att längta bort. Stanna kvar här. Nu.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *