Motivera dig själv hela vägen – fem tips!

Jag älskar att prata om motivation, för många gånger är det motivationen som avgör huruvida vi lyckas med det vi längtar efter eller inte. När vi nu står inför en uppstart på ett nytt MBJ-projekt känner vi oss troligen taggade och motiverade och det ger oss kraft att sätta igång med stor lust och glädje. Men som du troligen vet, sjunker motivationen allteftersom. Du börjar tappa sugen, det känns inte lika roligt och livet kommer mellan dig och det du vill. Därför är det klokt att du redan nu ser över din motivation. Fundera kring hur du kan motivera dig själv när det känns som tyngst i novembermörkret. Vi kommer att prata mer om motivation, men sätt igång tankarna hos dig själv och fundera kring vad som brukar motivera dig.

Idag får du mina fem bästa motivationstips.

  1. Inre motivation handlar om glädje. Självklart kan du bli motiverad att göra något om du blir hotat med en pistol eller om du får betalt för det. Men den riktiga drivkraften kommer ur glädje. Så sök alltid efter det som du tycker är roligt eller stimulerande. Om du avskyr att springa, då kommer du aldrig bli en löpare, då ska du leta efter en annan träningsform som du tycker är kul.
  2. Hitta dina vinster – det betyder att du behöver se vad du vinner på att göra något på sikt. Skriv gärna ned vad du kommer att vinna på att träna tre gånger i veckan eller sluta med godis. Låt den lappen finnas med dig, så du kan hitta kraft ur den när det känns motigt.
  3. En av de största anledningarna till att vi tappar motivationen är på grund att vi är alldeles för hårda mot oss själva. Någonstans har vi fått för oss att om vi är stränga och hackar på oss själva, så kommer det resultera i att vi går från soffpotatis till hurtbulle över en natt. Men det stämmer inte – forskning visar att självmedkänsla och empati ger större motivation och chans att lyckas med sina mål. Peppa dig själv!
  4. När det inte går som du har önskat så finns det massor att lära sig av det. Fundera kring – Vad hände – Hur kommer det sig – Hur kan jag hjälpa mig själv nästa gång?
  5. Om du sätter upp mål – se då till att de är rimliga. Sök efter det som är realistiskt. Om du aldrig har lyckats med att träna mindfulness fem dagar i veckan och ta kvällspromenad varje kväll, så sänk målet bums. Möt dig själv halvvägs och gör mindfulness tre dagar i veckan och promenera fyra kvällar.1459580576815
Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *