Välkommen till första dagen på MBJ-projktet

Vad stolt jag är över dig! Du har valt att ge dig själv nya hälsosamma vanor i julklapp. Du har valt att steg för steg föra in det du behöver i ditt liv för att må bättre. Från och med nu kommer varje hälsosam handling bli en investering i din hälsa och ett steg mot dina nya vanor. Välkommen till MBJ-projektet!

Många har frågat om man behöver anmäla sig – men nej – du bara följer med bloggen och gruppen på Facebook och/eller Instagram efter egen förmåga, tid, lust och ork. 

När vi kickar igång ett nytt projekt känner vi oss för det mesta väldigt taggade. Vi är ivriga att komma igång och det får oss lätt att känna att vi kan lägga på lite extra i vår planering. Det är underbart att vara motiverad och känna sig driven av sin glädje och det är lätt att tänka ”Konstigt att jag aldrig har lyckats med detta förr, det går ju hur bra som helst!” Dessvärre har du känt så här förr och trots dina ambitioner, så kanske det inte höll hela vägen. Plötsligt hamnade du på kalas och kunde inte tacka nej till tårtbiten eller blev förkyld och kunde inte träna som du hade planerat. Och märkligt nog var det omöjligt att ta sig tillbaka på banan efter snedsteget.

Lugn bara lugn. Vi kommer att hjälpas åt att få dig att hålla hela vägen denna gång. Du kommer att få en helt ny fräsch verktygslåda med dig under resan och du ska få lära dig hur hjärnan fungerar när det kommer till nya vanor. Jag lovade dig en spännande resa, eller hur?

Men det jag vill att du ska tänka på idag är – börja långsamt! Tänk hur du vill att din nya vana/vanor ska vara till jul och så delar du det med tre – där börjar du! Om du tänker dig att träna tre gånger i veckan ska bli en vana lagom till jul, börja med en gång och öka på om några veckor. Meditera fem gånger i veckan till jul, börja med två korta stunder. Om du vill dra ned på sockret, börja kanske med att ta bort godiset för att sedan plocka bort fikabröd och sedan övrigt raffinerat socker. Du förstår nog vad jag menar.

Att börja långsamt innebär också ETT fokus. Vårt ambitiösa jag vill gärna lägga om kosten, börja träna OCH meditera på samma gång. Superhärligt – MEN du lägger enbart krokben för dig själv. Kom ihåg att du inte bara ska klättra upp för berget, du ska ned på andra sidan också. När höstmörkret kommer och motivationen tryter, då kommer det inte kännas lika roligt med alla måsten du har lagt på dig själv. Kom ihåg att livet kommer att fortgå precis som vanligt och bästa sättet för dig att få plats med din nya vana i livet är genom att hålla ett fokus i taget.

MBJ-projektet är ingen bantningskur eller bootcamp. Vi skapar vanor som ska hålla hela livet. Tänk hur du vill leva och må om ett år eller fem år. Vill du aldrig mer äta socker i hela ditt liv okej, då för du arbeta för det. Eller kanske du snarare ska tänka ut en livsstil som inte innebär förbud och regler, utan en glädje och vilja att må bra. Att hälsosamma val är självklara.

Då börjar vi idag för att skapa de liv du vill leva –
så du kan må ditt allra bästa. långsamt

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

2 kommentarer till “Välkommen till första dagen på MBJ-projktet

  1. tack känner nu att de är en puff för mej Tack

  2. Vilket bra råd det här med att lägga upp sina vanor och sen dela det med tre. Det som sker, iaf i mitt fall, är lättnad och att det verkligen känns genomförbart. Motivationslust…. Kan man uttrycka det så kanske ?
    Det ska bli en spännande och intressant resa. För mej handlar det till stor del att hitta mej själv. Är så trött på mitt destruktiva beteende.
    Tack Maria för att du finns här för oss…Och tack alla ni andra som ger av er själva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *