Hemligheten bakom min motivation

Jag märker hur jag själv motiveras av glädje. När vardagen blir full av en massa måsten, då tappar jag sugen. Min stora utmaning när jag skaffar mig nya vanor är att hitta glädjen.

Under våren fick jag in rutin på träningen och följde en visst schema som min livskamrat har hjälpt mig att göra. Det var styrketräning varvat med löpträning. Jag kände hur jag blev starkare och snabbare och det fanns en stor glädje i att göra alla övningarna på gymmet. Under sommaren tränade vi på landet, med naturen som vårt utegym. Med några stubbar, ett par romerska ringar i ett träd och några kettlebells får du ett oslagbart gym. Det blev variationen som blev min glädje och utmaningen i att använda kroppen och naturen.

Hemma igen efter semestern har jag haft svårt att motivera mig. Jag la bort alla gamla träningsscheman och bestämde mig istället för att gå på olika pass och hitta glädjen i gemenskapen. Så nu känner jag mig motiverad igen.

Skogspromenaden på morgonen med pudlarna är den bästa stunden på dagen. Där finns glädje i skogen, glädje i samspelet med hundarna och i att ha starka ben som snabbt kan ta sig över stockar och sten.

Att äta rätt är sällan något problem längre, för jag känner större glädje när magen mår bra. Glädjen kommer också ur att ren mat är så god! Självklart känner jag då och då för att goffa godis eller något annat onyttigt, men idag vet jag att de handlar om känslor och stress. När jag istället fokuserar på de verkliga problemen brukar suget försvinna. (Du som avundas mig i det borde gå min webbutbildning Hållbar viktminskning med ACT som börjar den 7 september).

Att utesluta alkoholen kändes ganska tråkigt till en början. Så då bestämde jag mig för att hitta glädjen genom att testa olika alkoholfria alternativ. Jag blev nyfiken och ur min nyfikenhet föds glädjen.

Så att söka glädjen i det jag gör är min nyckel och min drivkraft när det känns motigt. Vad är din drivkraft? Vad ska du söka efter som gör dig motiverad i dina nya vanor? 1471877390819

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , , , ,

3 kommentarer till “Hemligheten bakom min motivation

 1. HEJ!
  Behöver ner de sista 5 kilona för att lättare kunna öka löpningen. Har gått ner 25 kg hittills
  och har som sagt 5 kilo kvar till målgång. Har motivering men behöver också få det gjort 🙂
  Hälsn fr sö Dalsland

 2. hej jag måste bestämma mej. Just nu sä har jag bestämt att inget godis . Sen försöka att ta en sak i taget – För jag har en tung ryggsäck. men jag ska fixat.

 3. Tack, jag börjar nu!
  Jag försöker andas mellan gångerna och sedan tänkta i nuet så jag inte rusar iväg.
  Det känns bra, jag känner att jag är här och nu.
  Tack för motivationen Maria!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *