Utvecklingssamtal med dig själv

Vaknar till en skön och grå sista dag på 2016. Molnen hänger tunga över älven, men jag njuter av att se ut över det svarta vattnet som flyter fram vid vår lilla stuga.

Vi har varit på landet i över en vecka nu. Dagar som har serverat mig stor återhämtning, långt från datorn och mitt jobb. Jag har umgåtts med min familj, mina hundar och naturen kring oss. Vilat, sovit och tittat på massor av serier. Yogat, tränat och ätit gott. Och sakta börjar livsandarna återvända.  Jag längtar efter att var kreativ igen. Jag börjar se fram mot att komma igång med arbetet. Jag njuter av att det ligger ett nytt år framför mig. Som jag brukar vid årsslutet ska jag samla mig inför ett utvecklingssamtal med mig själv. Ibland gör jag det med min livskamrat eller någon jag har förtroende för. Men för det mesta gör jag det själv, genom att skriva ned svaren på några frågor. Jag sammanfattar det som har varit och ser vad jag vill ta med mig in i det nya året. Vill du prova? Det är ett fint sätt att stanna upp och se framåt. Att avsluta för att börja på något nytt.

Året som gått
Hur skulle du vilja sammanfatta året som har gått?

Vad är du tacksam för/stolt över/nöjd med?

Vilka lärdomar har året som gått fört med sig?

Vilka råd till dig själv har du att ge inför det nya året?

Året som kommer
Vilka önskemål eller ambitioner har du inför det nya året med
– sociala/familjen
– arbetet
– hälsan
– din egen utveckling
– övrigt

Hur kan du göra för att nå dit?

Anteckna även belöningar eller positiva saker att se fram mot.

Vad vill du känna och hur vill du må under 2017?

Tänk på att ge dig själv rimligt med tid, inte ha får många mål och inte glömma bort att ha det roligt. Var inte för hård mot dig själv, kära vän. Låt det finnas utrymme för belöningar, lek och lustfyllda små äventyr i din kalender. Kom ihåg att du måste ingenting – du vill.

Tack för i år och välkommen 2017.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *