Vad kan du vinna på en förändring?

”Äsch, jag har så himla mycket nu, jag väntar med att ta hand om stressen.” eller ”Nu åt jag ju för mycket till lunchen i alla fall, så det är ju ändå kört. Jag börjar om på måndag.” eller ”Alltså jag orkar inte träna ikväll heller, jag tar det en annan kväll.” Känner du igen dig? Du skjuter upp beslutet du har fattat att ta hand om dig själv – igen. Du gjorde det även igår, förra månaden och för ett år sedan. Och det finns hundra anledningar till att skjuta på det idag igen… men innan du gör det vill jag att du inte skjuter på denna övning.

Om du skulle fortsätta att göra samma val som du gör idag vad det gäller din hälsa, hur skulle ditt liv se ut om 10 år? Om du skjuter upp träningen, stressar vidare och väljer den där kanelbullen till kaffet idag, imorgon och i 10 år till vad händer då? Finns det något bra i de dagliga valen? Kan det vara något du går miste om? Hur skulle du må?

Skriv gärna ned svaren.


Vi tittar på motsatsen. Vi säger att du gör den där förändringen och börjar med dina goda hälsovanor. Om du väljer att prioritera din hälsa och det som är viktigt i ditt liv och gör det till en vana – hur skulle ditt liv se ut om ett år, om fem år och om 10 år? Vad har du att vinna på en sådan förändring? Finns det något du förlorar på det?

Skriv gärna ned svaren.


Nu har du två vägar. Att fortsätta att skjuta upp en förändring eller att fortsätta att skapa förändringar. Små nya vanor, för att prioritera din hälsa.

Vad väljer du? 

Ett steg till en god vana är att vaccinera sig mot stress med mindfulness. Med min e-utbildning i mindfulness och mindful yoga får du hjälp att skapa förändring.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

1 kommentar till “Vad kan du vinna på en förändring?

  1. Tack Dessa frågor sätter verkligen igång tankarna och får en att börja fundera över vad det är man gör mot sej själv och varför man blir så bra på att lura sej själv. Vi tror att vi väljer det som är bra fast i själva verket väljer vi det som är bekvämt just för stunden. När man ser det skriver så här blir svaren så självklara, ett AHA-uppvaknande. Det är bara att göra om och göra rätt. Undrar just hur lätt det verkligen blir i realiteten. Är man tillräckligt rädd om sej för att ta det första steget i rätt riktning och börja vara snäll mot sej själv. Tack för den här förändringspåminnelsen Den har iaf fått mej att tänka efter….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *