Jag måste bara få berätta om ett smarrigt bröd jag fick smaka igår (och nej jag är inte sponsrad). Frida Berglund som har utvecklat brödet har nyligen börjat sälja det i liten skala i Täby eller via Facebook. Det har tagit flera år att utveckla den rätta konsistensen och nyttigheten, men idag har hon skapat ett fantastiskt gott och saftigt bröd.
– Jag tröttnade på att leta efter ett nyttigt och mättande alternativ, när man undviker gluten. De flesta produkterna smakar antingen bakpulver, innehåller en massa onödiga ingredienser eller onyttigheter, berättar Frida för mig. Mitt bröd är lätt att göra, innehåller enbart fyra ingredienser (fem med de ägg du tillsätter själv) och smakar gott.
Du kan fylla brödet med dina favorittillbehör, som fetaost, oliver eller skinka. Du kan också söta det med lite honung och lägga i bär eller saffran i smeten. Möjligheterna är obegränsade.
– Du kan även baka det i en plåt och använda det som tårtbotten eller som botten till en smörgåstårta. Eftersom brödet blir så saftigt, så blir det ljuvligt gott.
Grunden är pumpafrömjöl och kokosmjöl. Du tillsätter själv ägg, vatten och salt och därefter bakar du det i ugnen i 35 minuter. De innehåller bara 0, 87 g kolhydrater!
Bor du i Täby, åk förbi Täby Beautycenter där Frida säljer baksatser för 12 muffinsbröd för ca 70 kr. Eller bor du långt ifrån Stockholm gå in på Facebook Swedish Alvbread och skicka ett PM om att du vill beställa så skickar Frida det till dig.
Baksatsen kommer med 12 muffinsformar och du tillsätter bara ägg, vatten och salt om så önskas.










Ser väldigt gott ut men det blir orimligt dyrt när frakten är mer än dubbelt så mycket som priset på själva varan.