Din MBJ-veckojournal

Idag ska jag ha mitt första veckomöte för att planera veckan som kommer. Till min hjälp kommer jag föra journal för att lättare kunna se hur jag ska stötta mig själv och hur jag kan hantera hinder och motstånd.

Här har du veckojournalen:  MBJ_2017_veckojournal

Nu går vi igenom punkterna:

Jag är en människa som…
Denna journal ställer inte frågan om vad mitt mål är. Att leva sitt bästa jag är att leva nära det som är viktigt i livet. Det kanske handlar om din hälsa, din glädje, dina relationer eller ditt arbete. När du svarar på den frågan så skapar du dig samtidigt ett kraftfullt mantra som kan följa med dig som en påminnelse under din vecka. Till exempel

Jag är en människa som älskar att röra på mig

Jag är en människa som äter hälsosamt

Jag är en människa som har en stark och frisk kropp

Jag är en människa som prioriterar att vara lugn och känna inre frid

Mina vinster med att leva så här…
Här påminner du dig själv om hur det kommer sig att det är viktigt för dig att leva på detta sätt. Kanske du kan njuta mer av livet, kanske du kommer att leva längre, kanske kan du orka vara en närvarande mormor, kanske kommer du att vara stolt över dig själv, kanske du känner större glädje och livslust. Dessa meningar kommer att bli din motivation och din drivkraft.

Denna vecka ska jag göra följande…
Här väljer du ut tre handlingar som får dig att leva ditt bästa jag. Små hälsovanor som tar dig närmare den människa du vill vara. Kanske är det att göra medveten andning ett par minuter fyra gånger denna vecka, eller att äta mera grönsaker varje dag eller att äta dina vitaminer eller att ta en promenad tre gånger denna vecka eller att prioritera barnen framför teven.

Hur kan jag hjälpa mig…
Istället för att racka ned på dig själv eller tro att det bara handlar om disciplin, så försök att se hur du kan sträva efter att vara din egen MBJ-coach. Behöver du stöttning? Kanske du behöver en belöning? Ska du göra detta tillsammans med en vän? Planera in i kalendern vilka dagar du ska göra detta? Planera veckans matlådor? På vilket sätt kan du hjälpa dig själv?

Om jag känner motstånd…
För visst är det så att livet kommer mellan oss och våra ambitioner att må bättre. Hur kan du då hjälp dig själv? Finns det något du kan göra eller tänka? Kanske du ska ringa en kompis och du vill mumsa godis? Eller påminna dig själv om dina vinster när du inte vill träna? Eller läsa igenom detta papper när du känner dig omotiverad.

Jag önskar dig ett trevligt veckomöte. Och kom ihåg – börja långsamt för att orka hela vägen. Små, enkla vanor har större chans att överleva din vecka än de där sakerna som är tråkiga och tar lång tid. 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , ,

2 kommentarer till “Din MBJ-veckojournal

  1. Tack för att du skriver om sånt här Maria!!!

  2. Tack

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *