Motivation även under semestern

Då startar vi en ny vecka på vårt MBJ-projekt. Förra veckan var det midsommar och många började även sin semester. Kanske flera av er tycker att det är trist att börja fokusera på sin hälsa mitt under sommar och semester, men jag säger tvärt om. Finns det något bättre tillfälle att ägna sig åt sin hälsa än när vi har lite mer ledighet eller kan vara utomhus. Semester behöver inte innebära rabarberpaj varje dag, semester kan innebära massor av tillfällen att äta mat som kroppen mår bra av. Ledigheten kan erbjuda stunder av mindfulness och möjligheter att röra mer på sig.

Hur kan du motivera dig själv när det känns som att du har lust att strunta i allt som har med att må bra att göra.

  1. Börja med att se till saker som du tycker är roligt. Om du inte tycker om att jogga eller styrketräna, då ska du istället leta efter en annan rörelse. Att skapa hälsovanor som man tycker är dödstråkiga kommer inte att bli av.
  2. Återkom alltid till dina vinster. Vad vinner jag på att skaffa mig dessa nya hälsovanor? Skriv ned, läs in på telefonen eller stanna upp och fundera kring det.
  3. Behandla dig själv med medkänsla. Ställ dig frågan varje dag ”Hur kan jag hjälpa mig själv at må mitt bästa jag?”
  4. Kan man lära sig spanska felfritt genom att läsa en blogg? Eeeeh… självklart inte. Hur kommer sig då att du tror att du ska lära dig nya vanor genom att bestämma dig. Nej, du kommer att snubbla, göra snedsteg, tappa motivationen – det är en del av att vara en lärande människa.
  5. Ställ inte för höga krav på dig själv och sänk dina mål. Små steg framåt för att orka hela vägen.

Hur motiverar du dig själv idag?

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

1 kommentar till “Motivation även under semestern

  1. I dag kommer jag skriva lite om mitt mbj-projekt på min blogg och naturligtvis hänvisa till din sida. Stort TACK för underbara mindfulnessövningar (vågar man sig på att önska sig en till?) Tack hur som helst, jag gör en om dagen, har gjort det i ett år nu (alltid dina)✨

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.