Dags att anmäla sig till höstens ACT-utbildning för dig som har tröttnat på att känsloäta

Du som följer mig vet att jag inte tror på bantning som en metod att tappa vikt. Det finns forskning som visar att inga dieter hjälper människor att bli normalviktiga på lång sikt. Det enda som händer när du börjar banta är att du tappar de där extra kilona under en kortare period och när du sedan går tillbaka till dina vanliga rutiner kommer de tillbaka. Dessutom skapar det många gånger ett förakt för den egna kroppen och en känsla av otillräcklighet.

Jag tror på en väg tillbaka som handlar om att lära sig att äta igen. Jag tror att vi behöver skaffa oss ett fokus där det handlar om hälsan istället för vikten. På så sätt kan vi ta itu med vårt känsloätande och skapa nya sunda vanor som håller idag och resten av livet. Ett fokus där maten, din kropp och hälsan är en del av livet – det tar inte över livet. Du får på så sätt energi att fokusera på att leva ett helhjärtat liv där inte oron över vikten eller maten styr dig – utan det är DU som bestämmer vad som är viktigt.

Denna starka övertygelse hos mig har resulterat i utbildningar, föreläsningar och att jag hjälper enskilda klienter. Det innebär även att min kollega Anna Hallén och jag i höst utexaminerar ett gäng viktminskningsterapeuter som kommer att hjälpa människor att sluta banta och gå ned i vikt. Det kommer snart även att resultera i en bok i ämnet. Det gör mig så stolt och glad att detta kommer att hjälpa allt fler människor att sluta fred med sin vikt och sin mat.

Vad är då en sund relation till mat?

 • Du kan njuta av att äta maten du väljer att äta.
 • Du kan sluta äta när du är mätt (eller efter att din portion är slut) och känna dig nöjd.
 • Du tillåter dig att vara engagerad i livet mellan måltiderna och kan släppa fokus på mat och vikt.

Det vill säga du kan titta på din tallrik och tänka ”Oh, vad gott det här ska bli!” och inte ”Kommer det här att göra mig tjock eller smal?”

—–

Är du också trött på att banta – då är det dags att anmäla sig till höstens e-utbildning Hållbar viktminskning med ACT

Den här kursen är ingen quick fix! Det är ingen bantningsmetod och jag kommer inte presentera någon ny diet för dig. Det här är för dig som är beredd att möta det som ligger bakom ditt ätbeteende. För dig som är beredd att investera mod, tid och kraft i din hälsa och i din framtid. 

Utbildningen är också en bra investering för dig som arbetar med människor och hälsa.

Ur innehållet:

 • Vad ligger bakom ätbeteendet?
 • Självmedkänsla
 • Känslohantering med ACT
 • Stresshantering
 • Medveten närvaro
 • Självsabotering
 • Kontroll
 • Att skapa livslånga vanor
 • Bodypositivism och kroppsacceptans

ACT är en förkortning för Acceptance and Commitment ­Therapy. Den är forskningsbaserad och används idag på olika Universitetssjukhus idag för att behandla olika saker som smärta eller stress. Den går i korta drag ut på att 1. Identifiera vad man tycker är riktigt viktigt i livet, och 2. Ta faktiska, konkreta steg (beteenden) i riktning mot vad man tycker är viktigt i livet. Vi använder ACT för att arbeta med känslohantering och att en gång för alla ta itu med gamla ätmönster och kroppsuppfattningar. 

När:  Torsdagar 19.00 – 20.00 med start den  24 augusti 2017 till och med den 2 november (10 lektioner – uppehåll 19 okt)

Hur:
Via webbinarium. Du sitter med din dator eller surfplatta – var som helst i världen, loggar in och följer föreläsningen. Allt du behöver är tillgång till internet. Du ser och hör mig, men jag ser inte dig och dina kurskamrater utan ni kommunicerar via chatt.

Du får också:
Tillgång till föreläsningsmaterialet och medlem i en privat grupp på Facebook. Du kommer att få dokument och övningsmaterial, samt MP3-filer med mindfulnessövningar.

Kostnad: 1800 kr för 10 gånger

Anmälan: maria.helander@kreativdialog.se OBS: Anmälan är bindande!

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , , ,

4 kommentarer till “Dags att anmäla sig till höstens ACT-utbildning för dig som har tröttnat på att känsloäta

 1. Hej Maria!

  Låter som en fantastisk kurs och som passar mig som handen i handsken.
  Jag vann Annas utbildning om att lära sig äta och varaktig viktminskning på fb och ska vara hos henne 10 måndagar framöver med start 21 augusti. Jag är beredd att investera i mig själv för att hitta stabilitet och balans och just det du skriver om ett avslappnat förhållningssätt är viktigt för mig. Nu till min fråga… kompletterar dessa utbildningarna varandra eller är det ”samma”. Är Annas mer inriktad på kosten och din på ACT? Är sugen på att ta mig an båda men känns ju onödigt om det är samma? Kram

 2. Låter helt fantastiskt. Har du hållt kurs innan i detta och sett att det fungerar?
  Finns det möjlighet att dela upp betalningen? Jag har det mycket kärvt med ekonomin just nu.

 3. Hej, du lyckliga som vann Annas kurs! Det blir en spännande höst.
  Nej våra utbildningar krockar inte alls med varandra. Vi jobbar mycket tillsammans och har samma tankar kring maten du äter. Annan tittar en del på beteende med mest på det du lägger på tallriken, jag tittar inget alls på kosten utan bara på beteendet. Så en klok idé att köra dessa utbildningar parallellt.
  Med värme
  Maria

 4. Hej Millan!

  Jag har kört denna kurs sedan flera år tillbaka. Det har även forskats på ätproblematik och ACT i både Sverige och utomlands. Så det fungerar. Idag utbildar min kollega och jag terapeuter som kommer att arbeta med att hjälpa människor att hantera sin vikt med hjälp av ACT, samt att vi skriver en bok. Så ja, det fungerar.

  Du får dela upp kostnaden. Mejla mig så kommer vi överens om något som fungerar för dig.
  Med värme
  Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *