Vitamin- och mineralboost vid stress

Många har hört av sig och frågar vilka tillskott jag äter nu under tiden kroppen är utsatt för extra stress. Jag berättar gärna om det, men vill först och främst säga att jag är inte någon som propagerar för tillskott. Jag är av den åsikten att vi troligen äter för mycket tillskott i vårt land. Vi behöver äta mat – riktig mat – med protein, fett och massor av grönsaker. Att snåla in på den delen och istället äta tillskott, tror jag inte påverkar vår kropp positivt. Däremot har jag märkt att min kropp har fått vissa brister under dessa månader och det blir bättre när jag stöder kroppen intag av vissa mineraler och vitaminer.

I första hand ser jag till att ge min kropp frukost, lunch och middag – näringstät och varierad kost. Men hungern är inte riktigt som den brukar och kroppen har fokus på att hantera den dagliga stressen en separation innebär, därför har min kropp ätit upp en hel del reserver, samt kräver mer näring för att kunna hantera påverkan som stress ger kroppen. Det första som oftast slås ut när vi är stressade är tarmarna och plötsligt kan inte dessa längre ta upp lika mycket näring eller hålla immunförsvaret intakt.

Jag äter extra probiotika, för att fylla på med goda bakterier till tarmarna och stödja näringsupptaget och immunförsvaret. Jag äter även

  • zink – som är en vanlig brist hos den stressade nutidsmänniskan, det är en viktig del för kroppens försvar mot fria radikaler och hjälper till vid sårläkning och uppbyggnad av hud och hår.
  • Magnesium – som är enormt viktig i många processer i kroppen, men för min del handlar det om sömnen som blir bättre om jag äter magnesium eller smörjer mig på kvällen med magnesiumolja.
  • Alla B-vitaminer – är det också lätt att få brist på när vi stressar och dessa behövs för många funktioner i kroppen som ämnesomsättning, energi, slemmhinnorna och muskel och nervfunktioner.
  • C-vitamin är viktigt för vårt immunförsvar, samt för att skapa må-bra-hormonet serotonin.

Sen tar jag en tinktur med några örter för att må bra

  • Lakrisrot – hjälper kroppen att bilda kortisol
  • Rysk rot – minskar känslighet för stress i kroppen och stimulerar immunförsvaret
  • Schizandra – ökar energi och förhindrar nedstämdhet
  • Rosenrot – ökar energi och motverkar stress. Ökar även sexlusten.
  • Ginseng  – ökar vitalitet.

utöver det försöker jag vara snäll mot mig själv och ger mig återhämtning, andas och mindfulness. Dessa bitar är viktigare än alla andra piller och pulver. 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *