Idag tog jag en återhämtningsdag

Nu har jag lyxen att befinna mig på Livsstilsgården i Höganäs, hos min kollega Anna Hallén. Tillsammans med henne har jag två utbildningar – Stresscoach och Viktterapeut. Nu i november håller vi första veckan för 10 stycken blivande Stresscoacher. Om du är nyfiken på den utbildningen så kan du läsa mer här – Stresscoach.

På tåget ned hit blev min förkylning plötsligt värre. Jag trodde att det skulle bli en lättare variant, men dag tre blommade den alltså ut i full kraft. Som tur är håller Anna i hela denna dag, så jag väljer att ta det lite lugnare. Vila, småjobba lite och för en stund sedan tog jag en promenad vid havet.

Hos Anna är det lätt att leva rätt. God och näringsrik mat, utan vare sig socker eller gluten. Hundpromenader. Massor av prat om viktiga saker. Vila. Tidiga kvällar.

Av den tiden som är kvar på det här året kan du förvänta dig två saker av min blogg. På måndag kommer jag att skriva mer om #mbjprojektet det vill säga Mitt Bästa Jag-projektet. Denna gång kommer det att gå samman med Julfridskalendern som startar här den 1 december som vanligt. Båda bitarna – mitt bästa jag och julfrid – kommer att knytas samman genom självmedkänsla. Du kan inte hitta ditt bästa jag, du kan inte hitta den frid du söker om du inte börjar behandla dig själv med respekt, empati och förståelse. Tänk bara på hur du peppar och uppmuntrar en god vän – inte genom att berätta alla fel och brister personen har, utan genom att berätta vad stolt du är och vad bra det går. När gjorde du samma sak för dig själv? Allt mer forskning idag pekar mot att människor som mår bra, stressar mindre och når sina hälsomål har mer självmedkänsla än övriga. Ger inte dig inspiration med att jobba med din självmedkänsla?

Så min vän. Börja redan idag genom att ställa dig frågan – vad behöver jag just nu och hur kan jag ge mig själv det? Vila, trygghet, en kram, tröst, en promenad, mindfulness – vad kan du göra för dig själv just nu?

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

1 kommentar till “Idag tog jag en återhämtningsdag

  1. Välkommen till Höganäs
    Du är en inspirationskälla och tack för att du delar med dig av ditt liv. Går själv igenom en tuff tid mm just nu.
    Ha en bra dag och hoppas förkylningen släpper.
    Kram Di ⚘

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.