En dos självmedkänsla när livet susar på för snabbt

Nu har jag haft det här årets sista intensiva jobbdagar. December kommer inte innehålla några föreläsningar, resor eller kursdagar. Nu blir det skrivande och klienter. Det känns skönt och välbehövligt.

Visst är det lätt att slarva med hälsan när det är mycket stress? Plötsligt försvinner tiden och viljestyrkan går åt det som tar din kraft, din hälsa är det sista du prioriterar. Möjligtvis kanske du tvingar dig själv i säng tidigt, för du vet att du får dimmhjärna när du inte sover. För övrigt blir det mesta tokigt – du äter massor av socker, hoppar över träningen, hjärnvilan och dagsljuset. Vilket självklart i slutändan bidrar till att du så småningom känner dig sliten. När vi är stressade bortprioriterar vi allt som har med vår egen må-bra-tid att göra. Och det är inte konstigt, vår hjärna är inställd på att få oss att överleva och inte att ta hand om oss själva.

Min träning har varit minimal under hela hösten, dels på grund av upprepade förkylningar och dels på grund av mycket jobb i perioder. Maten har varit riktig bra för det mesta, slarv ibland. Men nu ska jag inte vara hård mot mig själv – jag har inte mumsat gluten eller särskilt mycket socker. Tack – mig! Dagsljus får jag mycket tack vare hundarna. Men återhämtning har jag varit slarvig med, särskilt den senaste veckan. Så nu Maria har du en hel del att ta igen. Kände en lurande spänningshuvudvärk, samt värk i ryggen i morse när jag vaknade. Men jag ger mig själv en varm kram och säger ”Bra jobbat Maria trots att du har haft det tufft, nu ska det bli skönt att få ta hand om dig igen.”

Igår hade jag ett spännande samarbete med Zacapa rom. Under två middagar för media, influenser och kändisar från Sverige och Danmark ledde jag sällskapet i mindful eating. De fick prova att uppleva maten och drycken istället för att bara äta och dricka.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *