Lucka 19 – hjälp dig själv att må lite bättre

Du sitter framför Facebook och ser hur folk har hunnit med att  springa sin andra mil denna veckan eller baka pepparkakor med sina lyckliga och rosenkindade barn. Kanske någon kollega fått en fantastisk jobbchans som egentligen du förtjänade minst lika mycket och grannen har köpt en ny bil. Det sticker till någonstans i bröstet och du känner dig en smula irriterad. Det vi pratar om nu är något riktigt tabubelagt och få människor kan erkänna att de känner så här. Kanske hittar man andra anledningar till att muttra – tänk att grannen är så slösaktig eller det är ju märkligt att kollegan fick den där jobbchansen med tanke på hur otroligt dåligt hon sålde i november. Oavsett vad du hittar för anledning inom dig till att känna det du gör – så är det avundsjuka du känner. Det är varken konstigt eller ovanligt och det har inget som helst med de människorna du känner agg emot – utan det handlar om att du själv inte är tillfreds med din situation.  Avundsjuka bottnar i att vi inte är stolta och nöjda med det vi själva har. Att vi inte upplever att vi duger.

Julen är en av de bästa tillfällena att öva inför att inte känna avundsjuka mer. Vänner, kollegor och grannar presterar på topp både i hemmet och på jobbet med pynt, hemlagad julmat och julbonusar. Och det är egentligen inte särskilt svårt att bli av med känslan. Övningen i sig är oerhört befriande och öppnar upp för glädje och energi – eftersom du tappas på det när du känner dig irriterad över andras lycka.

Varje gång du känner irritation eller avundsjuka över någon annans framgång – tänk på ett par tre saker som du är tacksam över i ditt eget liv.  Du ger avundsjukan moteld genom att göra tvärtemot. Även om det inte alls känns bra, även om du i stunden inte kan uppleva tacksamhet så prova och se hur det känns.

Öva dig i det här idag och bara se hur det känns. Rita ett litet hjärta på din hand för att de ska påminna dig om din övning idag. Hjärtat står för din lyskraft som du öppnar upp för genom att slippa känna avundsjuka.  <3 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.