Lucka 24 – skapa ditt eget lugn

Då öppnar vi tillsammans den 24 luckan och möter julafton. Oavsett hur din dag ser ut, så kom ihåg att du alltid kan skapa dig ditt eget lugn.

Idag är en bra dag att ge dig själv en mementovän, som kan påminna dig om att då och då stanna upp, sänka axlarna och dra ett djupt andetag. Mementovännen är en liten sak du har med dig som en påminnelse om att släppa taget om stressen och vara i nuet. Det kan vara ett halsband, ett armband eller en liten sten som du lägger i fickan. Varje gång du känner din lilla mementovän kommer du ihåg att du genom ett andetag kan vara i nuet och uppleva julfrid. Att låta ett tänt ljus, smaken av varm glögg, ljudet av någons skratt, lukten av klementiner eller det som du upplever starkt få ta dig till ögonblicket. Du bestämmer när du kan ta dina ögonblick av medveten närvaro och frid.

Och om julen inte blir som du hoppats. Om relationerna kring dig tar för mycket energi, gå ifrån en stund. Sätt dig vid datorn och lyssna på en mindfulnessövning. Det behöver inte vara lång tid, men att komma ifrån och andas en liten stund innan känslorna äter upp din julefrid. Det är helt okej att känna massor av känslor en stund, och du bestämmer om du ska svara på dem eller släppa taget om dem.

Och med det vill jag önska dig en fridfull jul.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

2 kommentarer till “Lucka 24 – skapa ditt eget lugn

  1. God jul!

  2. För mig är det nyårsafton som blir det svåra. För första gången någonsin kommer jag att tillbringa den ensam och jag oroar mig för hur jag ska klara av det. Jag vet att det bara är en kväll som alla andra men det Är liksom meningen att man ska ha skoj just den kvällen… Känner mig väldigt ensam just nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *