Gör din egen slogan för MBJ-projektet 2018

Jag älskar 1 januari. Har alltid älskat nystarter, när något ligger helt nytt och oprövat framför en. Under ganska många år nu har vi tillsammans också startat Mitt Bästa Jag-projektet i början av året och det är alltid så inspirerande och lärorikt. Det finns alltid något nytt att lära sig om sig själv och hur hjärnan och kroppen fungerar. Och det är min mission att kunna vara en motpol till alla galna dieter och hetsig träningshysteri som kickar igång efter nyårshelgen.

Mitt Bästa Jag-projektet handlar kort och gott om att ska sig hälsovanor. Inte att testa nya dieter för att rasa i vikt eller att plötsligt börja träna fyra gånger i veckan. Det handlar om att hitta ett hållbart sätt som du vill leva, där du strävar efter att vara ditt bästa jag genom att leva som du vill leva och inte kortsiktigt sträva efter olika mål.

Jag är säker på att du har en uppfattning om hur du önskade att ditt liv var och hur du skulle må om du levde som du ville. Hur skulle du röra på dig, hur skulle du äta och vad skulle du göra för att få möjlighet att njuta av dig själv och ditt liv. MBJ-projektet är din hjälp till leva fullt ut. Inte genom pekpinnar, inte genom disciplin – utan motivation, glädje och självmedkänsla. De verktygen som hjälper oss att skapa nya hälsovanor.

Dagen före nyårsafton skrev jag om att hålla ett utvecklingssamtal med sig själv, att se tillbaka på året som gått och se vad du vill ta med dig i det nya året. Om du vill kan du använda det som en grund för ditt nya MBJ-projekt. Jag vill smyga igång dig genom att ge dig en uppgift. Jag vill att du sätter en egen slogan på ditt nya MBJ-projekt. Det börjar idag och jag sätter ett slutdatum den 22 juni (midsommar) – 172 dagar eller 25 veckor för att vara exakt. Vad vill du ha för slogan på ditt alldeles egna projekt. En mening som kan ge dig inspiration och motivation, en mening som sammanfattar Ditt bästa jag eller det du vill uppleva.

Några exempel:

  • Boostcamp 2018 – jag fyller på
  • Starkare, piggare och gladare
  • Jag förtjänar det bästa
  • Lugn, balans och harmoni
  • Bygger upp från grunden
  • Mitt bästa liv är nu

Vad är din personlig slogan för dessa 25 veckor? Imorgon jobbar vi vidare med att skräddarsy ditt MBJ-projekt.

Min slogan blir – Stark, smidig och självsnäll. Det kommer att bli mitt fokus. Och redan idag inledde jag med en ordentlig powerwalk med pudlarna – för att bli stark och smidigt och det var himla snällt mot mig själv. 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , , ,

2 kommentarer till “Gör din egen slogan för MBJ-projektet 2018

  1. Tack för just dina snälla ord. Ett för mig helt nytt förhållningssätt till mig själv, och därmed också till andra

  2. ”2018 mitt MAGISKA ÅR” BLIR MIN SLOGAN. detta år då jag fyller 50 år, där jag kommer ge allt för att förverkliga mina drömmar och där jag kommer utforska nya sidor hos mig själv.
    tack finaste Maria för att du aldrig ger upp att inspirera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *